Summering av en vecka

Veckan som gick hann jag inte blogga överhuvudtaget. Det var långa dagar, med många förhandlingar och arbete även på kvällarna när jag kommit hem. Arbete till långt in på natten. När det blir så, ja då handlar det också om att prioritera och tyvärr fick jag prioritera bort bloggandet. Det gjorde jag inte för att jag tycker att bloggandet är oviktigt, men jag behöver också ha tiden för bloggandet.

Något annat som också blev bortprioriterat den här veckan var träningen. Det av flera skäl. Dels hade jag ett styrelsemöte, dels var det av arbetsskäl och slutligen även pga Coronasituationen. Förutom morgonpromenaden i måndags så blev det inga fysiska aktiviteter alls.

Arbetsmässig blev det en riktigt bra vecka, men flera glädjande resultat och beslut. Både jag och klienterna som var involverade i detta var mycket nöjda. Lyckade resultat uppväger de bortprioriteringar som man ibland måste göra.

Det som inte har varit positivt i veckan, utan tvärtom negativt är utvecklingen av Coronasituationen
bl a i Skåne. Smittspridningen ökar allt mer. Den här veckan har det konstaterats 1 882 nya smittade och antalet inlagda på sjukhus har ökat från 36 förra fredagen till 66 denna.

Detta har gjort att rekommendationerna för Skåne har skärps både av Folkhälsomyndigheten och av Region Skåne. De nya rekommendationerna gäller t o m den 17 november, men kan förlängas. Bl a säger dessa allmänna råd att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer där det kan förekommoma trängsel t ex i badhus, gym, shoppingcenter osv. Man ska också avstå från att delta i idrottsträning och idrottsutövning inomhus. Detta har betonats särskilt av smittskyddsläkaren i Skånde.

Detta gjorde att jag i går meddelade vår WT-coach att jag avstod från WT-mötet och efterföljande träning som skulle hållas inomhus. Jag kände helt enkelt att jag inte med gott samvete kunde delta i detta. Alla måste vi dra vårt strå till stacken för att förhindra smittspridningen. Jag tycker att jag är bra på att hålla avstånd t ex i butiker och går åt sidan om inte andra runt omkring gör det, men inne på gymmet är det annorlunda. Där är vi många och vi svettas och flåsar och utandningspartiklarna når mycket längre än normalt.

Så nu har jag beslutat att bara träna utomhus i fortsättningen. Där är det dels lättare att hålla avstånd, dels är vi utomhus och eventuellt virus sprids inte på samma sätt. Dessutom är det både härligt och hälsosamt att träna ute (om det inte ösregnar förstås)

Efter en häftig arbetsvecka var det återigen dags för min lediga fredag. Den utnyttjade jag verkligen. Det började med ett besök på Unilabs för Mammografi. Som vanligt en smärtsam, men nödvändig, upplevelse. Sven körde mig dit och sedan hängde vi på låset hos vitvaruförsäljnarna på Svågertorå, allt för att undvika trängsel. Det blev till slut ett Elextrolux frysskåp på Mediamarkt som vi ska ha i förrådet. Sedan blev det också ett besök på Ikea där jag köpte förvaringslådor. Sven, som skarpt ogillar Ikea, satt kvar och väntade i bilen.

Hemma igen baxade vi in frysskåpet i förrådet och vi stötte på en del problem, som vi dock löste ganska smidigt. Jag började också fixa med min nya hylla på kontoret. Det var till den som förvaringslådorna skulle vara.

Gillar