Styrelsearbete i Landskrona

I Advokatbyrån Limhamnsjuristen AB:s styrelse finns det tre av byråns advokater. Diana och jag, som också är delägare, är ordinarie ledamöter och Marie är suppleant. Vi tror dock på att suppleanten också ska delta lika aktivt i styrelsearbetet som de ordinarie ledamöterna. Hur ska man annars kunna gå in som suppleant om man inte är insatt i verksamhetens drift?

Vi hade bestämt oss för att tillbringa två dagar på Hotell Öresund i Landskrona. Dels för att få miljöombyte, dels för att kunna koncentrera oss på de olika punkterna i dagordningen. Vi startade redan klockan 8 och höll på fram till kl 18. En lång, men också en väldigt kreativ dag.

Utsikten från vårt konferensrum var inspirerande, vilket säkert bidrog till det goda resultatet av arbetet.

När man befinner sig på ett konferenshotell hör det till att njuta av god mat. Det har vi verkligen gjort. När vi suttit ett tag fick vi framdukat lite fika till oss och glädjande nog nyttig sådan. Olika grönsaksstavar med dippa samt shots innehållande nypon- och blåbärssoppa. Dessutom helt fantastiska mackor.

Trots att vi emellanåt ”avbröts” av nyheter från omvärlden lyckades vi hålla fokus på vårt arbete. Ett avbrott fick vi emellertid när nyheten om att en känd advokat i Stockholm blivit skjuten på sin väg till jobbet. En chockerande nyhet eftersom man genast förknippar det med hans arbete. Efter hand som vi följde nyhetsflödet visade det emellertid sig inte vara riktigt så, utan istället troligen ett tragiskt familjedrama. När sådant här händer funderar man lite på sin egen situation och att vårt yrkesval innebär att man träffar människor av olika slag och med skilda bakgrunder. Människor som av en eller annan anledning kan hysa agg till advokaten. Men å andra sidan är det så inom många andra yrkesgrupper och det är inget som man går och funderar på ständigt.

Vi slet oss från nyhetsflödet efter ett tag och fortsatte att koncentrera oss på det som vi hade samlats för, nämligen strukturerna för styrelsearbetet och vad som ska behöva göras framöver för att få ett mer välslipat maskineri.

Klockan 12 var det dags för lunch i hotellets bufférestaurang. Man kunde välja mellan två rätter, karré och sej, och ett vegetariskt alternativ. Till det ett rikligt salladsbord. Maten var väldigt god.

Vederkvickande av lunchen fortsatte vi vårt arbete lika effektivt på eftermiddagen. Vi hade många punkter på dagordningen och det var både positiva och negativa saker som behövde diskuteras. Diskussionerna var mycket bra och det känns att vi har en samsyn om vad vi vill med företaget. Det är bra för i morgon ska vi diskutera mål och framtid.

När klockan var 18 avbröt vi för dagen och vi kunde gå till våra rum. Då och där i ensamheten kändes det att det verkligen varit en intensiv dag. Jag kände mig helt slut i huvudet och satte mig att koppla av med iPaden för att få annat i tankarna.

Efter ett telefonsamtal med make och avkoppling var det dags att göra sig klar för middagen. Vi åt en väldigt god tre-rätters-middag, bestående av toast Skagen, kummel med hasselnötssmör och hallonsorbet med bränd vit choklad. Maten var väldigt god och vi satt och pratade länge och väl om allt möjligt.

En del av vitsen med att ge sig ut på konferens så här är ju att man ska lära känna varandra bättre och kanske berätta om saker som man inte berättat tidigare. Att jobba tillsammans i en styrelse innebär att man ska våga säga vad man tycker och att lita på att styrelsesekretessen fungerar som den ska. Det handlar om att kunna känna tillit till varandra. Det känns riktigt bra i vår styrelsen och vi har en avspänd och naturlig stämning sinsemellan.

Lika gott som det ser ut

Tillbaka på rummet vid 23-tiden ägnade jag lite tid åt sociala medier bl a och åt bloggskrivande. Klockan blev mycket innan jag släckte, men i morgon kan man sova längre än vanligt och vi har bestämt att äta frukost kl 07.30.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229