Spontanlunch i South Fremantle

I dag vaknade vi tidigare än dagen innan, men ändå sent för att vara vi (kl 07.30). När vi kom ner i köket förvånades vi över att Annelie fortfarande var hemma och inte hade ätit frukost än. Så det blev frukost tillsammans med Annelie och eftersom det var en lite kyligare morgon (och tidigare) så satt vi inne och åt.

Eftersom Annelie inte äger några äggkoppar fick vi finna på en annan lösning. Ett mätglas går lika bra när ingen äggkopp finns.

Vi hade bestämt oss för att varva ner och slappa de första dagarna, vilket vi också gjorde. Efter frukost förflyttade jag mig till soffan och läste mail och Facebook, med temuggen på greppbart avstånd. Så mysigt.

Vad hände? Jo jag somnade till i soffan. Så skönt att kunna slappna av till 100 %. Jag behöver verkligen det emellanåt.

När klockan var cirka 10.30 kom ett messenger från Annelie, som undrade om vi kunde vara klara för lunch vid 12.30-tiden. Så klart att vi kunde. Det var bara att växla upp igen. Vi fixade till oss och var klara i tid och hämtades av Annelie och Noman. Sedan gick färden söderut och det visade sig att vi skulle äta på en restaurang belägen precis vid stranden i South Fremantle.

Fremantle är en liten hamnstad söder om Perth med cirka 25 000 innevånare. Den ligger precis vid Swan Rivers mynning. Bl a åker man med båt från Fremantle till trevliga Rottnest Island.

Det var en trevlig restaurang, med bra service och jättegod “seafood”. Det blev en riktigt trevlig lunch.

Förutom den fina utsikten, trots att det var en mulen dag, och det trevliga sällskapet så var maten verkligen riktigt god. Vi började med tre smårätter som vi delade på.

Sedan fortsatte vi med varsin huvudrätt och Sven och jag delade på våra i ”halvlek”. Ett bra sätt att smaka mer än en rätt.

Efter maten blev vi körda hem igen, men det dröjde inte länge förrän Annelie kom hem igen. Vi tog en fika tillsammans och sedan bestämde vi oss för att ta en promenad till det ganska närliggande Aldi för att handla lite.

På vägen dit stötte vi på detta trevliga minibibliotek som sköts av några boende i villaområdet där Annelie bor.

Det blev en lagom promenad till och från Aldi och vi förvånade oss över vad man kunde köpa där.

Här behövs ingen hjälpmedelscentral. Man kan köpa sin rullstol på Aldi.

Efter den stadiga lunchen dröjde det innan vi började känna oss hungriga. När vi kom dit, dvs började få hungerkänslor, åt vi resterna av första kvällens goda ”chicken-curry”. Sedan blev det lite småprat, lite mailkoll och besvarande av några mail, lite TV-tittande och sedan var vi mogna för att lägga oss.

Så var tredje dagen, och 1:a dagen i maj, till ända. Kan lägga till att här i Australien är inte 1:a maj en ”röd dag”, utan en helt vanlig arbetsdag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229