Sovmorgon och restaurangbesök

Efter att har varit i gång och på resande fot från kl 07.30 på söndagen till 17-tiden svensk tid på måndagen (23-tiden lokal tid) slocknade vi ganska omgående i nybäddade sängar med nya Tempurkuddar, som var synnerligen bekväma. Fast Sven började efter en stund prata om att det förr gick tåg mellan de stora gårdarna, vilket var mycket arbetsbesparande. Det tog några ögonblick, då jag frågade honom vad han menade, innan jag förstod att han pratade i sömnen. Detta brukar inte hända så ofta, men var ganska roande. Sedan blev det -God Natt!

Vi måste ha varit trötta för vi vaknade inte förrän vid 09.30-tiden (jag i alla fall för Sven var nog vaken en stund innan). Sedan åt vi frukost på en av uteplatserna och läste Sydsvenskan som vi laddat hem på iPaden. Fantastiskt med nutidens teknik. Vi sitter på andra sidan jordklotet och läser dagsfärska nyheter hemifrån.

Efter frukost och uppackning, samt koll av mailen, satte vi oss ute på trädäcket och njöt av solen och det sköna vädret, som var som en svenska sommardag fast att det är höst här. Eftersom solen kom och gick tog jag över mig en filt och somnade nog i en stund där på Annelies ”day bed”. Plötsligt var Annelie hemma från jobbet och klockan visade sig vara tre på eftermiddagen. Vi hade missat lunchen, eftersom vi åt sen frukost, men drack istället en kopp kaffe och åt en bit av Annelies goda morotskaka.

Vi fick ”besked om” att på kvällen gällde det restaurangbesök, och vi misstänkte med vem. Bord var bokat till kl 18 och det var en halvtimmes körning dit. Vi fick också veta att vännerna Noman och Cordelia var vårt matsällskap, precis som vi misstänkte. Noman är Annelies chef och Cordelia är hans fru. Underbara människor som vi verkligen uppskattar att träffa när vi är i Australien.

Vi åt på restaurangen The Hummus Club som verkligen hade fantastisk mat. De serverar, enligt sin reklam, modern libanesisk mat. Vi beställde in sju olika rätter med två sorters bröd, och delade detta mellan oss. Verkligen delikat. För att inte tala om hur mätta vi blev.

Ingen orkade äta någon dessert, utan istället tog vi en promenerad i området Northbridge, där restaurangen låg. Det var en skön kväll, lagom varmt, och det var skönt att röra sig efter maten och studera Perth by night.

Innan vi skiljdes åt för att köra var och en till sitt slank vi in på en bar och drack kaffe av olika slag. Det blev en riktigt trevlig kväll som det brukar i Nomans och Cordelias sällskap. De känns verkligen som vår extrafamilj i Australien.

På väg till bilen noterade vi flera häftiga väggmålningar. Efter att jag har börjat blogga har jag också börjat lägga märke till detaljer i min omgivning att fotografera och illustrera bloggen med. Ofta är det kanske detaljer som man inte lagt märke till annars. Ganska intressant och givande. Det gäller att se och uppskatta de saker man har omkring sig och att reflektera över och njuta av dem.

Vi passerade också en liten söt lutheriansk kyrka. Den bestod av både ny och gammal arkitektur. Något som är typiskt för Perth där man blandat nya och gamla byggnader på ett, i mitt tycke, väldigt smakfullt sätt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229