Söndag; tillbaka till Luxor och avskedsdag

I dag kunde vi sova länge (om vi ville), men vi fick veta att det asiatiska sällskapet, som troligen är från Taiwan och inte Kina, skulle på tidig utfärd i Edfu och skulle vara tillbaka 07.30 för frukost. Så vi såg till att vara vid restaurangen kl 07.00 för att slippa ruschen.

I dag är näst sista dagen på båten, ja egentligen den sista för vi ska iväg väldigt tidigt i morgon. Efter frukosten packade vi därför våra väskor och nu var det bara det som vi har under dagen och kvällen kvar att packa ner.

När packandet var klar förberedde vi drickskuverten som vi ville lämna till särskilt utvalda, samt det allmänna kuvertet. Vi fyllde också i enkäten/utvärderingen till NTS. Så klart gav vi Hussein bästa betyg. Han fortsatte också att briljera under dagen.

Vi hade hela dagen fri och njöt av båtfärden och solen på soldäck.

Vid Esna fascinerades vi av slussarna som slussade fartygen de 7 meters nivåskillnad som finns just där. Något som också var fascinerande var försäljarna som kom roendes ut i båtar och kastade upp handdukar och schalar för för försäljning. Många, både asiater och tyskar, handlade av dem.

Vår house-keeper hade överträffat sig själv i dag och hade lagt en fripassagerare i sängen.

Vi nöjt av färden in mot Luxor och hamnen, småpratade och avslutade med Hussein och sedan var det dags att ta avsked när vi hade lagt till. Nu skulle Hussein hem till sin fru och sina två söta flickor. Till jul är det dags för honom igen att åka ut på en guidning, men han är bekymrad över att han inte har arbete varje dag. Som han sa; när jag levde ensam spelade det inte så stor roll, nu har jag en familj att försörja.

Vi avslutade sista stunden på soldäck med att njuta av solnedgången över Luxor.

Efter lite avkoppling i hytten var det dags för kvällsmat och den sista måltiden ombord på M/S Royal Princess. Som vanligt var det väldigt gott. Vi valde i kväll att hålla oss till fisken och dricka en flaska vitt vin till det.

Som vanligt avslutade vi kvällen i baren och i kväll var det lite show med dansare, vissa bra och vissa mindre bra. De bästa var de två spanska pojkarna (passagerare med sina föräldrar) som tog över scenen efter de andra dansarna och visade sin konster.

Filmkillen, som blivit lite gramse för att vi ville pruta med honom på den personliga filmen som han filmat, var där igen och nu var han väldigt ödmjuk. Från att han ville ha 50 € för filmen på en USB-sticka och 40 € på en DVD så slutade det hela med att vi fick USB + DVD för 40 €. Så nu fick vi vår Egypten-film med oss hem i alla fall och en bra deal. Slutet gott och allting gott.

Nu är det dags att packa ihop det sista och lägga sig för i morgon kl 04.00 ska vi hämtas för transport till Luxors flygplats och vår flygresa till Kairo. Väckning kl 03.00!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229