Söndag - ingen vilodag för en advokat

Söndagen ska ju vara en vilodag sägs det. Av olika skäl så klart. För vissa ska man inte arbeta på söndagar eftersom det är då man ska gå till sin kyrka. För andra avstår man arbete för att vila upp sig och få möjlighet att återhämta sig.

För min egen del har söndagar blivit en extra arbetsdag. Om jag kopplar av på lördagen, så är det helt ok att jobba på söndagen. Då är det lugnt på kontoret. Inga telefoner ringer. Inga mail dimper in i inboxen stup i kvarten. Inga kollegor kommer och pratar och frågar. Trevligt i och för sig, men det avbryter arbetet. Man kan jobba koncentrerat och ostört på söndagarna. Det blir väldigt effektivt.

Så inför min tvådagars huvudförhandling var jag ganska tidigt på kontoret (för att var en söndag), nämligen vid halv nio. Jag jobbade hela dagen med den och med yttrandet till Förvaltningsrätten. Jag hade också besök av morgondagens klient. Det blev en effektiv dag som jag var mycket nöjd med.

Innan jag körde till kontoret tog jag en liten runda för att samla trevliga Malmöbilder. Här är en av dem.

När klockan var halv sex var jag redo att gå hem. Då var allt förberett om det blir en huvudförhandling i morgon. I den typ av mål som det gäller blir det nämligen ganska ofta en förlikning. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Hur som helst så är jag förberedd för strid.

När jag kom hem bjöd Sven på god lax, tillagad i ugn med broccoli och fetaost. Väldigt gott.
För första gången sedan den 8 augusti bestämde jag mig också för att dricka ett glas vin. Gott det också. Jag har konstaterat att vin eller inte så har det ingen effekt på viktminskningen. Så då kan jag ju lika gärna dricka vin - som jag älskar - eller hur?

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Så skönt att få arbeta ostört och förhoppningsvis utan dåligt samvete för att du inte gör något annat du också måste göra...det drabbas alltid jag av när jag jobbar på helgen....du borde göra det eller det eller det istället.... Lycka till i morgon.nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229