Söndag - en aktiv dag

Ännu en dag då man fick lite sovmorgon. När jag tittade ut genom sovrumsfönstret kunde jag konstatera att det var mulet, men regnet hade upphört. Alltid något. Man ska ju se vad som är bra även med det som är negativt, enligt Thomas Gunnarsson.

Nåväl vädret kan man ju inte göra mycket åt så det får vara som det vill och man får göra det bästa av dagen.

Vid frukosten diskuterade vi vad vi behövde ha utfört under dagen och det blev en lång lista. Jag gillar att göra listor dels kommer man ihåg vad man ska göra, dels är det så härligt att stryka det som man gjort. Då får man ett påtagligt bevis på att man gjort något.

När dagen var slut hade vi strukit allt på listan. Det kändes verkligen härligt.

Jag behöver en sådan här dag då och då, när jag får möjlighet att ägna mig åt vårt hem. Vi satte alltså igång en riktig vårstädning tillsammans. När vi var klara kändes det superbra och huset var skinande rent. Tänk att det kan kännas så tillfredställande att kunna ta sig tid att städa.

Dessutom - kanske för att jag tänkte positiva tankar under morgonen - bröt solen igenom molnen och eftermiddagen bjöd på solsken (men blåst), vilket gjorde det lättare och roligare att städa. Tänk vad solen kan göra för sinnet. Man blir gladare, livet känns lättare och arbetet blir roligare. Nu är det förstås så att jag faktiskt tycker om att städa. Det har med min målfokusering att göra. Man ser resultat direkt.

Kan du inte vara tacksam för det lilla, kommer du inte kunna vara tacksam för det stora, eftersom det lilla är det stora.
Citat av Thomas Gunnarsson

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229