Nya inlägg

  Sommartid, men kalla vindar

  Så gick vi än en gång över till sommartid i natt. EU har ju beslutat att det inte ska vara sommartid mer, men samtidigt får varje land bestämma själv. Både och och varken eller med andra ord. Suck.

  Nåväl i dag var det i alla fall sommartid och vi hade glömt dra fram klockorna. Det har inte hänt på många år. Så när jag vaknade vid 7-tiden var klockan egentligen 8. Tur att det var söndag och att inga tider skulle passas.

  Sommartid sade klockan, spolen sken, men hu vad kall vinden var. Temperaturen orkade sig inte upp till mer än 7-8 grader.

  Efter frukosten, och ett superkort facetime-samtal med dottern i Australien, begav jag mig till kontoret för lite jobb. Det gick bra, även om det inte blev gjort riktigt det som jag hade tänkt. Fast det som gjordes skulle ju också göras. Hur som helst var det som vanligt lugnt och skönt att gå i och jobba på söndagen.

  Vid halv tre kom några kollegor, för det skulle hållas årsmöte i Familjerättskollegiet. Ett nätverk som vi återuppväckte för några år sedan. Årsmötet gick bra. Som revisor, tillsammans med kollegan Diana, redogjorde jag för revisionsberättelsen och revisorernas förslag bl a om att bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Efter de formella förhandlingarna blev det kladdkaka och vispgrädde för de andra och en VLCD-bar för mig. Det blev också en stunds trevliga diskussioner.

  När alla hade gått avslutade jag det jag påbörjat innan mötet och sedan bar det av till Emporia. Emporia är enormt stort, men jag älskar det. Det man inte hittar där finns inte. Det är härligt att ha allt på samma ställe. Den här gången var det dags att göra inköp till tre av barnbarnen. De två yngsta fyller år (6 och 7 år) och deras storasyster, det äldsta barnbarnet, blir både konfirmerad och fyller 15 år.

  Jag hade tur och hittade favoritsaker till de två yngsta till rejält nedsatta priser. Så härligt att kunna fynda.
  Även till den äldsta hittades en mycket trevlig present. Expediten i affären var jättetrevlig och tog sig tid att visa olika saker och dessutom komma med goda råd. Sådant bemötande gillar jag och det är viktigt för mig att få en bra känsla när jag shoppar. Hos en otrevlig expedit blir det inte något köpt.

  På lite drygt en timme var inköpen klara. Bra jobbat tycker jag.

  Sedan bar det hem till Sven, till min VLCD-soppa och Morden i Midsomer. En favoritserie. Nu har klockan tickat på, trots sommartiden och det är dags att släcka ner.

  Bjud på leenden och du får leenden tillbaka. Det tar inte lång tid att få till en vacker bukett av leenden.

  Citat av Thomas Gunnarsson

  Gillar

  Mest lästa