Somliga går med trasiga skor .......

I dag har det varit en dag av avkoppling och avslappning. Inga måsten, inga tider att passa. Bara var. Så skönt med en sådan dag.
Vi började med frukost och i dag var det verkligen ljuvligt att sitta ute och äta; sol och bara en lätt bris.
Resten av dagen tillbringade vi vid poolen, i solen och vi åt lunch på Henry J Bean’s
Inte mycket har hänt i dag alltså, men det har givit tid till lite reflektioner.

Precis i början av vår vistelse här gick skorna som jag skulle ha som strandskor ( de enda sådana) sönder och de kommer att bli kvar på Malta. Vad betyder det, att lämna sina skor kvar? Att man kommer tillbaka igen? Det har jag inomhus för sig inget emot, även om jag nog trivs bättre på Madeira än på Malta.

Somliga går med trasiga skor ....

Vid tretiden förflyttade vi oss från poolen till balkongen och där satt vi sedan och läste tills det mörknade. Just nu läser jag David Lagercratz’s ”Mannen som sökte sin skugga”, en fortsättning i Milleniumserien. Jag älskar att läsa om Lisbeth Salander. Hon är så befriande respektlös och samtidigt står hon upp för sådant som hon ser som oförrätter. Hon böjer sig inte för någon.

Innan dusch och klädbyte passade jag på att ta en liten tupplur. Så skönt. Det är inte ofta jag unnar mig det.

Vi skulle gå ner till centrum och äta och när vi kom till hotellfoajén konstaterade vi att man hade julpyntat där.

Vi promenerade sedan ner till centrum och hittade till slut, efter en stunds letande efter bra matställe, en trevlig siciliansk restaurang, där vi åt supergoda musslor.

Det kan konstateras att på Malta är medelåldern inte hög. Så klart att det även här finns äldre människor, men när man är ute och rör sig i vimlet så tillhör vi helt klart de äldre. Man kan ju undra vad alla unga människor gör här, hur de lever och hur länge de orkar leva så. För helt klar är det mycket uteliv och festande här på Malta.

När vi kom hem fick vi som avslutning på kvällen beskåda ett fyrverkeri och vi hörde också på andra sidan vattnen att man sjöng för någon som fyllde år.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229