Som det kan bli

Man vaknar på morgonen. Bestämmer sig för hur man ska lägga upp dagen. Det börjar bra, med de goda föresatserna för ögonen. En del av det planerade bli gjort ...... och så ...... allt ställs på ända!

Brunchen som dottern och svärsonen skulle på har blivit inställd. Istället kommer delar av brunchdeltagarna till oss. Detta bestämdes vid 3-4-tiden i natt. Tur att man är flexibel.

Så Nanna och Johan och vi andra bestämde "hastigt och lustigt" att den inställda brunchen skulle intas hos oss i stället. Sven och jag stack iväg till affären och sedan fixades brunchen i ett huj. Såå mysigt och gott blev det.

Det blev en trevlig stund med mycket god mat. Efter maten kände alla att det var läge att röra på sig. De två "fotskadade" tog varsin cykel och vi andra använde apostlahästarna och tog en tur i vårt härliga bostadsområde. Naturligtvis blev det en vandring ut till bryggan, även om det inte kändes inbjudande att bada.

Det blev en härlig promenad/cykeltur och jag/vi fick tillfälle att njuta av Strandhems underbara flora. Vildblommor är, tycker jag, mycket vackrare än alla förädlade och drivna trädgårdsblommor. Tyvärr kallas de ogräs och vi ger oss inte tid att njuta av dem på det sätt som de förtjänar.Visst finns det mycket gratis att njuta av i vår härliga natur.
Efter promenaden blev det en kaffe-/fikastund och kvällen avslutades med taco-måltid. Vi unnade oss att njuta av en härlig sommarkväll på uteplatsen, under markisen (som skydd för daggen och fukten). Vi fick påhälsning både av igelkott, katt och syrsa och kände oss som ett av naturen.

Sammantaget en underbar kväll i trevligt sällskap. Som vanlig "predikade" jag betydelsen både av Mental Träning och Mental Näring och skillnaden mellan dem. Denna härliga söndag blev det ett övermått av Mental Näring. Så alla - glöm inte att njuta av dag, att fånga dagen och att ger er hän och känna att ni är här just nu.
Ha det bäst!Ewa
Gillar

Kommentarer