Solen gör mig glad

Det finns ett naturfenomen som påverkar oss människor mer än någonting annat. Det är SOLEN!

 
Solen påverkar både vårt humör, vår hälsa, våra prestationer, vårt välbefinnande och våra känslor. Allt detta slog mig när jag bläddrade igenom min Facebook i dag. Det har varit härligt soligt väder, med blå himmel. Visserligen -1 grad, men än då en känsla av vår. Inte minst för att vi nu snart lämnar vintermånaden februari och gå in i vårmånaden mars.

Kommentarerna på Facebook lät inte vänta på sig. Människorna var plötsligt mycket gladare, positivare, gav sig ut i solen osv.

Själv älskar jag solen. Särskilt när solen är kombinerad med värme. Men hellre sol och kyla än mulet och varmt. I dag värmde faktiskt solen också. Och som sagt den gav ett hopp om att även i år kommer det en vår och en sommar, efter den långa, kalla och mörka vintern.

Bara en sådan sak att det nu, efter helgen som gått, plötsligt här ljust både på morgonen och kvällen. I morse när jag gick till jobbet klockan 7 var det ljust!

Solens uppgång
07.06 i Malmö
 
Helt plötsligt kändes det mycket lättare att ge sig iväg. Plötslig kändes det som att man jobbar på dagen, och inte på natten. Samma känsla blev det när jag gick från jobbet i kväll. Klockan var strax efter 17.30 och det var ljus!
Solens nedgång
17.37 i Malmö
 
 
Ni som tyckte att lät tidigt för mig att gå "redan" halv sex: Jag var på Xtravaganza Life Time-möte i kväll. Det var ett tag sedan jag var på möte (vi hoppade över ett förra veckan, när det var vecka 8) och det gav mig verkligen energi. När jag har skrivit klar min blogg här kommer jag att sätta mig och jobba, för jag känner verkligen att jag har fått påfyllning i mitt energiförråd.
 
Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229