Sol och god mat på Malta

Näst sista dagen på semestern och på Malta började som vanligt med frukostbuffén. Vi hade kunnat gå och äta en enklare frukost för halva priset på en av de närliggande barerna, 5 minuters gångväg från hotellet, men frukostbuffén är rikligare, bekvämare och faktiskt mysigare. Vi sitter ute på restaurangens balkong, med utsikt över havet och över George’s Bay. Vi har tillgång till allt och kan äta hur mycket vi vill. Så vi har valt hotellets frukostbuffé för 10 € per person och dag.

Jag hade en del föresatser inför den här semestern. Att promenera på morgonen varje dag, att gå till gymmet och träna, att få spa-behandling. Inget av det har jag gjort. Jag har inte ens hittat var gymmet finns. Jag har inte känt för att gå ut och gå på morgonen. Träningskläderna har legat oanvända på sin hylla. Det har varit semester; från jobbet (nästan), från morgonpromenader, från träning. Det har varit en skön vecka, med både upplevelser och avkoppling. En perfekt semester alltså. Och jag har inte ens dåligt samvete för att jag varit lat.

Idag var vädret oss nådigt. Solen sken från en nästan molnfri himmel och vi njöt av solbadet vid poolen. Men i poolen gick vi inte för vattnet var svinkallt eftersom poolerna inte är uppvärmda.

Vi åt en enkel lunch på Café 24 och fortsatte solbadet ytterligare ett par timmar. Vi älskar båda att ligga i solstolen och njuta av solens varma strålar. Att tycka om att göra samma saker och att anpassa sig till varandra är en förutsättning för att det ska bli en bra semester. Många blir osams på semestern. Det är ytterst sällan som vi blir osams och oeniga på semestern. Vi resonerar och planerar om vad vi vill göra och så gör vi det, eller inte. Flexibilitet är en grundläggande förutsättning.

Efter avslutat solbad började vi packa. Fördelen med att packa på semesterorten är att man inte behöver tänka så mycket, utan allt som har tagits med (utom t ex trasiga skor) ska med hem. Så större delen av packningen gick snabbt. Resten packas ner i morgon.

Inför middagen hade vi bokat bord på restaurangen Caviar & Bull. Vi åt en härlig avslutningsmiddag där, med gott vin och en god service.

Det blev en perfekt kväll och som avslutning blev det en Irish på Café 24, där vi nu var igenkända (bra eller dåligt?). Sedan satt vi som vanligt och småpratade på rummet innan läggdags.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Så bra att du verkligen tagit riktig semester och bara njutit. ❤️nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229