Snart ytterligare en advokat

Ännu en morgon med morgonpromenad. Jag sätter klockradion på 5 och det märks nästan från morgon till morgon att dagarna mörknar allt mer. Vid midsommar var det ljust vid 3 på natten, nu är det nästan mörkt vid 5. Men jag stiger upp och ganska snabb ljusnar det. När jag kommer ut vid 5.30 så är det helt ljust.

Nu är det fjärde morgonen med promenader och jag njuter verkligen av den energi de ger. Jag varierar mig genom att välja att gå olika gångar/gator på vårt fina Strandhem.

Än så länge håller knäet, men i morse fick jag vansinnigt ont i skuldran och värken strålade upp i nacken. Detta var något jag upplevde när jag promenerade i Australien också. Ganska trist och inte minst irriterande. Vill ju kunna träna och röra på mig obehindrat, utan att behöva tänka på några begränsningar.

Både Sven och jag har ju numera våra respektive gym dit vi går för att träna, så de träningsredskap som vi har känns ganska onödiga och tar bara plats. Vi har pratat om att sälja dem och sagt och gjort så tog jag tag i saken. Jag fotograferade grejerna och lade ut dem för försäljning på Marketplace. 500 kr/styck eller 1 000 kr om man köper alla tre.

I går var vår biträdande jurist Bekime uppe i Stockholm på Advokatsamfundet och skrev omtenta i konstitutionell rätt. Tentan ingår i den tredje och sista delkursen i advokatexamen. Bekime gick kursen i mars i år, men klarade tyvärr inte tentan då. Även andra provtillfället missades och nu var det tredje gången gillt. Om hon inte klarade tentan nu skulle hon få gå om hela kursen.

De var cirka 10 stycken som skrev tentan i går, men resultatet skulle inte mailas till dem förrän i dag. Bekime var på Migrationsverket på förmiddagen och kom till kontoret vid lunchtid. När hon öppnade dörren hörde vi hennes glada - Jag klarade det! Så roligt och så otroligt skönt att det gick vägen.

Grattis Bekime nu är du ett steg närmre advokattiteln. Det åter står en muntlig examination som framför allt är fokuserad på advokatetiken och sedan följer ansökningsförfarandet som tar 3-4 månader.

Ja så var det dags för träning på SHE i dag igen.

Jag blev jätteglad när jag såg att träningskompisen Britt skulle vara med på Indoor walking, som är ett riktigt häftigt pulspass. Inte minst är det häftigt och inspirerande när det, som i dag, är Tina som är tränare.

Jag hade också bokat mig på Afro Dance med Lotta. Där kom Britt också med så där på en höft. Det var först gången för oss båda att vara med på Afro Dance. Jisses så jobbigt det var. Lotta höll ett rejält tempo och efteråt var man rejält trött.

Två pulspass efter varandra är riktigt, riktigt häftig. Synd att jag inte hade min Apple Watch på mig (den behövde laddas i morse). Då hade jag fått veta vilken puls jag kom upp i under de båda passen.

Återigen är bilderna från ett annat tillfälle, men tränaren (Lotta) är densamma.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229