Snart semester .... men först

Det har inte blivit något skrivet på ett par dag beroende på hur enormt mycket jag har att göra just nu. Till det kommer att annat, som inte tillhör det vardagliga arbetet, också kommer emellan. Senast jag skrev var faktiskt i söndags och då handlade det bl a om vår träningsresa.

Sedan dess har vi haft en fantastisk planeringsdag, med många punkter och vi hann igenom de flesta och hade dessutom riktigt bra diskussioner. Men hela dagen gick och då blev inget annat arbete gjort.

Dagen avslutades med en fantastisk himmel över bron och från vår balkong.


På kvällen hade vi möte med Strandhems fiberförening som har förhandlat fram ett superbra nytt 2-årsavtal för våra medlemmar.

Tisdagsförmiddag ägnade åt en protokollgenomgång med en asylsökande och på eftermiddag var det ett nämndmöte i en socialnämnd, där jag och en advokatkollega försökte framföra till nämnden varför två små bar inte skulle behöva flytta till ett nytt familjehem, vilket skulle blinden fjärde flytten på sex månader. Tyvärr kan man säga att socialtjänsten inte alltid ser vad som är barnens bästa, tyvärr går det emellanåt prestige i ärendena och besluten, tyvärr är nämndens svårövertygad. Att sitta på ett möte med ett gäng politiker, i detta fall de flesta en bra bit över pensionsåldern, med ansikten helt i avsaknad av respons, empati och förståelse, är en märklig känsla.

Det som lättar upp då när man kommer hem är att Sven ver krigen visar att våren är kommen genom att ha planterat penséer i våra krukor.

Under tisdagen ägnades också mycket tid åt ett nytt, akut, vårdnadsärende.

I dag är det onsdag och jag kan konstatera att det bara är några få arbetsdagar kvar av veckan och innan det är semester. Högarna på skrivbordet växer och det som skulle göra har inte blivit gjort. Till det kommer att någon kommer på spontanbesök, telefontider med nya klienter, telefonsamtal i bilen till och från förhandlingarna, förhandlingar som ställs in pga att motparten inte kommer och inte heller är delgiven. Bortkastad tid som inte ger någon effekt.

Jag känner mig onekligen ganska stressad just nu pga allt som ska hinnas med under veckan.

Därför var det skönt att halv sju komma till SHE för ett en timme långt yogapass. Yogan gör något konstigt med dig. Du känner yogan i kroppen hela dagen. En positiv känsla. Jag är så glad för att jag började med yoga.

Trots att jag egentligen behövde sitta kvar och skriva ett överklagande så blev det ett deltagande i Migrationskollegiets årsmöte, där man träffade kollegor, åt en god fiskrätt och fick höra om den nya lagrådsremissen angående ett lagförslag om förlängning av den s k tillfälliga lagen. Vi var på restaurang Johan P och, på bordet, kunde man läsa dessa tänkvärda ord.

Kvällen avslutades med att börja skriva på det där överklagandet som måste vara klart under morgondagen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229