Slutfört projekt

I dag var min motivation mycket högre än under gårdagen och det blev ett dubbelpass på SHE; Indoor walking och Mage/rygg. Tog verkligen ut mig till max. Så skönt. När jag kom till gymmet mötes jag, och de andra i Spaniengänget, av detta.

Man blir verkligen varm om hjärtat av all den kärlek som man möts av på vårt fantastiska gym. Tjejer som stöttar och peppar varandra, som delar sorg och glädje med varandra.

Innan träningen åt jag en proteinbar och när jag kom hem blev det ett kvargmellanmål med Pauluns Granola. Nu har jag verkligen börjat följa alla råd och rekommendationer från duktiga Weight trainern Emmelie.

Efter en härlig och behövlig dusch fortsatte jag mitt röjarprojekt. Det blev nästan lite dödstädning av det hela. Hur som helst så blev jag synnerligen nöjd med resultatet och detta var något som jag borde tagit tag i för länge sedan. Nu blev det gjort och tack vare att jag hade en extra fri dag i fredags. Den extra dagen gjorde att det kändes som att jag var ledig mycket längre och att jag hade ofantligt med tid till mitt förfogande.

Förutom allt som jag har fått röjt undan gjorde jag också en grupp av våra pyramider från Egypten, kombinerade med snäckorna som jag plockade i Spanien. Den blev ganska häftig tycker jag.

Efter den här träningsresan har jag som sagt bestämt mig för att fixa den där åtråvärda viktminskningen.

Jag registrerar allt jag äter i Lifesum och tänker verkligen på vad jag stoppar i mig.
Till lunch åt vi gratinerad blomkål och julskinka.
Till middag blev det räkmacka utan macka 😃 till förrätt. Som huvudrätt hade vi fläskfilé, tillagad i lergryta med minmalt med fett och massor av grönsaker och rotfrukter. Till det hade vi blomkålsris. Verkligen gott.

På kvällen hamnade jag en FB-diskussion med ett par f d poliser som har tydliga SD-åsikter. Det är intressant att konstatera att vissa tror sig ha rätt att tycka att de sitter inne med den enda sanningen, att de och ingen annan lever i verkligheten, och att ingen annan yrkeskategori, som t ex förhatliga advokater, kan skaffa sig erfarenheter och får ha synpunkter på t ex kriminalitet, migration osv.

Jag jobbade själv som polis i ca 10 år. Under de åren märkte jag vilken inskränkt och snedvriden syn man fick på människorna och samhället. Poliser träffar ju ofta endast kriminella, de som lever bredvid samhället i övrigt, människor i nöd och människor med hjälpbehov av olika slag. Det är då lätt att tro att samhället i stort ser ut på det sättet.

Jag är tacksam för att jag har vågat gå vidare och göra annat och därmed fått flera olika perspektiv på saker och ting. Att jag vågade läsa juridik och gå vidare som jurist och att testa olika typer av arbeten; att sitta ting, att jobba på Invandrarverket, att jobba på Socialstyrelsen och att slutligen ta det stora språnget att sluta inom staten och starta eget. Just att driva en allmänjuridisk advokatbyrå innebär att man också jobbar med så många olika delar av juridiken.

Den ena dagen är man offentlig försvarare för en brottsmisstänkt, nästa dag är man målsägandebiträde för ett brottsoffer, offentligt biträde för en asylsökande eller för en förälder som riskerar att få sitt barn tvångsomhändertaget. Vi träffar människor från olika samhällsskikt, i olika situationer, i glädje och sorg, i förtvivlan och i lättnad.

Den ena stunden träffar jag en affärsman som vill ha hjälp med ett avtal. I nästa möte en missbrukare som begår brott för att finansiera sitt missbruk och som inget hellre vill än att ta sig ur det, men som inte själv har förmågan att klara det.
Affärsmannen träffar jag på vårt vackra kontor.
Missbrukaren i ett förhörsrum i polisens arrest.
Olika människor, olika miljöer. Olika förutsättningar och olika verkligheter.

Det gäller för oss advokater att växla om och att ha förmåga att sätta oss in i dessa olika situationer och att känna av vad just den personen som sitter framför oss just nu och här har för önskemål. Helt enkelt att ha förmåga att känna empati och att läsa av sina medmänniskor.

Därför blir jag så vansinnigt förbannad när någon besserwisser påstår att jag inte lever i verkligheten, att jag bara hör en sida av saken, att jag inte kan uttala mig om hur samhället ser ut och fungerar.

Att dessutom få denna kommentar offentligt på FB från en f d polis:
Ewa Wressmark Ditt rykte är inte det bästa. Kanske dags att ligga lite lågt. Jag följs av många kollegor och hos dem ligger du inte bra till.

Detta är bara för lågt och kan väl närmast ses som ett förtäckt hot. Eller?

Dessutom på vilket sätt missgynnar det mig eller mina klienter om jag ”ligger illa till” hos en liten klick poliser? För tack och lov är det bara en liten klick poliser som rent ut sagt är skitstövlar och som beter sig som sådana. De allra flesta förstår och följer spelreglerna. Det är emellertid mitt jobb att se till att klienten får ett bra bemötande och en rättvis rättegång. Oavsett om jag blir obekväm i polisernas ögon. En advokat för inte vara räddhågsen. En advokat får inte falla för påtryckningar eller hot.

Ligga lågt! Vad menar han med det egentligen? På vilket sätt tror han att jag ska ”ligga lågt”? Han har känt mig i många är och borde veta att sådan inte skrämmer mig, utan tvärtom sporrar mig.

Nej mittbudskap till den här personen är:
- Vem f-n tror du att du är som försöker skrämma mig till tystnad och att inte våga stå upp för mina åsikter?
Ligga lågt? Nej aldrig i livet!

Skulle vara intressant att höra era kommentarer om detta.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Man kan bli mörkrädd för mindrenouw.com/stenhagenbettan
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Som tur är så är han inte polis längre och har inte varit det på flera år. Vad jag förstår ansågs han ha samarbetsproblem och uppmanades att sluta. I mina ögon var han en oduglig polis.

Att han är SD:are är mycket tydligt och det är även han kompisar (som även de är f d poliser). Han brukar skriva t ex om mitt ”förhatliga part”, med hänvisning till C, och om min ”älskade partiledare”. Som många andra SD:are finns ingen nyans och inget försonande i deras resonemang.

En av hans kompisar skrev om C:s Riksdagsledamot Niels Paarup-Petersen: - ”Han oroar sig kanske för att han skälva är bland de kriminella det brukar ju vara så att de som blir berörda klagar.”
Fruktansvärt grovt påhopp.” (Citatet är ordagrant med stavfel och allt).
nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229