Sköna söndag

Att kunna njuta av helg och ledighet är en lyx, som jag har börjat unna mig. Jag är övertygad om att helgrekreation gör att man blir effektivare på jobbet. Precis som att man tränar och håller sig trim. Både hjärnan och kroppen blir effektivare om man mår både fysiskt och psykiskt bra. Det är egentligen en självklar ekvation.
 
I dag blev det en lite längre promenad än på vardagarna. Jag valde också en annan runda än vanligt.
 
Visserligen bor jag i ett underbart villaområde, men jag har efter tre veckors promenader i våra gator tröttnat lite på det. Under helgen tar jag mig lite mer tid för promenaderna. Jag har ju då inga tider att passa. Så idag tog jag en runda från Strandhem och ner till Bunkeflostrand och vidare bort över Strandängarna.
 
Strandängarna i Bunkeflostrand är klassat som naturreservat  och sträcker sig från Lernacken i norr ner till Klagshamnsudden i söder. Området är utpekat som riksintresse för naturvård (N34) och är i länsstyrelsens och Malmö stads naturvårdsprogram klassat som högsta naturvärde.


Det var verkligen en speciell upplevelse att gå över Strandängarna, med de betande fåren och med havet som sällskap. Det gäller emellertid att se var man sätter fötterna, för ibland kommer man fram till en eller annan träbro som inte är i bästa skick.
 
Resten av dagen hade vi planerat att ägna åt trädgårdsarbete, men när jag kom hem och hade svettats färdigt kom solen fram. Naturligtvis ändrade vi genast planerna - det gäller att vara flexibel - och tog fram solstolarna. Det blev några härliga timmar i solen - underbart!


Fram på eftermiddagen gick solen i moln och vi kunde faktiskt ägna oss åt lite av det trädgårdsarbetet som vi hade tänkt. Så vi kunde förena nytta med nöje under dagen.

Sammantaget en underbar söndag som gav en bit av varje Ledstjärna. Igen!

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229