Sista dagen i El Gouda

Nu har vi tillbringat fem härliga dagar här i El Gouda (Hurghada). Vi har fått precis den avkoppling och nedvarvning som vi ville ha. Det känns helt rätt att börja så här och nu är vi redo att möta det historiska Egypten.

Denna sista dag passade vi också på att bada i Röda havet. Man kan ju inte ha varit här och inte ha badat i havet. Men vi har valt att ligga vid poolen. Jag är inte jätteförtjust i sand. Solen är ju densamma oavsett om man ligger i sanden eller vid poolen. Och sol har vi fått!

I dag var det dags för min andra ansiktsbehandling. Säljaren hade lyckats boka in mig till nästa lördag, men efter lite trixande kunde jag komma efter 20 minuter. Jag passade istället på att utforska hotellet lite mer.

Så var det dags för 60 minuters ansiktsbehandling av mitt solsvedda ansikte. Vi fick ingen solskyddskräm (som dessutom kanske inte är så bra enligt olika rön) med oss och vägrade betala 120 kr hos den sure egyptiern i hotellshopen. Vi har alltså inte smort in oss innan solbad. Det är skönt att vi inte ska sola i morgon, om man nu ska säga något om detta. Nåväl ansiktsbehandlingen var stundom smärtsam (när mina ansiktshår ”trådades” och pormaskarna trycktes ut, stundom behaglig med ansiktsmask, massage och insmörjning.

När jag var klar med detta packade vi gemensamt och det tog mindre än en timme. Lagarbete lönar sig. Som vanligt var vi väldigt samspelta och överens om vem som gör vad.

Alla frukostgäster är mer, eller mindre välkmna

Vi avslutade kvällen med ett besök på den mysiga restaurangen Sayadien, där vi åt en god trerätters måltid och njöt av mat, dryck och den goda och familjära servicen.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Vilket härligt hotell! Ska bli spännande att följa er till det historiska egyoten
nouw.com/fibrolivet
Blondina
Blondina ,

Härligt hotell fina du och den där kistan(?!) Gud va snygg den var 😃

nouw.com/blondina