Sista arbetsdagen innan en härlig julledighet

Idag gällde det att få undan alla deadlines och annat ”måste” som skulle göras innan det var dags att gå på julledighet. I morgon - den 23 december - har jag tagit ledigt. Det är den enda arbetsdagen som jag har tagit ledigt under jul-/nyårshelgerna. Det är dock bara en halv arbetsdag för kontoret stänger kl 12 i morgon. Det innebär att det blir hela fem lediga dagar under helgen. Nästa vecka jobbar vi 2,5 dag (måndag, tisdag och halva onsdag) och sedan är det ytterligare fyra lediga dagar. Härligt på två arbetsveckor är jag ledig nio dagar.

I dag hade jag årets sista domstolsförhandlingar. Det var LRV-förhandlingar (rättspsykiatrisk vård) vid förvaltningsrätten. Jag var på plats med klienten, överläkarna och den sakkunnige läkaren och domstolen var på videolänk. Det är så en förhandling ofta går till numera, dvs att någon eller flera av parterna är med på videolänk eller telefon.

De första fem målen handlade om öppen rättspsykiatrisk vård och för första gången var jag vid de nya lokalerna på Topplocksgatan 6 i Toftanäs. Lokalerna är helt nybyggda och fräscha, men vi fick berättat för oss att man hade haft en del ”barnsjukdomar”. Överlag var man dock nöjd med de nya lokalerna. Vi fick gå en liten husesyn i en av pauserna mellan förhandlingarna och blev också bjudna på kaffe.

Sedan blev det att bege sig till Rättspsykiatriska kliniken i Trelleborg där man bedriver den slutna rättspsykiatriska vården.

Sju förhandlingar totalt alltså och vi var färdig strax efter lunchtid. Sedan bar det av mot Malmö igen för att jobba undan på kontoret.

Precis som i går så hade jag bra flyt. Älskar när jag har sådana dagar. Vid 17-tiden konstaterade jag att jag var så gott som klar med allt som jag tänkt mig. Sven och jag hade inte planerat att äta ihop, men jag blev vansinnigt sugen på sushi och så fick det bli. Ringde ner till Fusion Sushi och beställde sushi till oss och under tiden de gjorde dem färdiga hann jag jobba undan det sista.

Som vanligt var Kassims sushi helt underbart god. Tyvärr missade jag att ta en bild innan jag började äta - så ni får hålla till godo med det lilla. Jag valde 16 bitars Nigiri & maki moraiwase och jag unnade oss också deras dessert, Mocha Cheescake. Till det unnade vi oss lite vitt vin.

Som jag har skrivit någon gång tidigare gick jag och några av mina träningskompisar med i träningsfacebookgruppen En jobbig jäkla julkalender 2020.

Jag får väl medge att jag inte har varit världens flitigaste till att göra övningarna. Dels har jag tränat så mycket annat och gått mina morgonpromenader, dels har jag - under mina lata perioder - helt enkelt varit lat, eller skyllt på att jag inte haft tid. Det sistnämnda är dock en dålig ursäkt för lite tid har man alltid. Om man vill.

I dag gjorde jag emellertid övningen för dagen. Jessica Barrnäs hade varit taskig och bestämt att man skulle göra lika många reps som sin ålder x 10. För min del blev det alltså 660 reps.

Som om det var fredag efter en tuff arbetsvecka - eller var det möjligen vinets inverkan - så slumrade jag till ett tag i soffan. När jag sedan vaknade ”till liv” kom jag in i ”andra andningen” började jag skriva bloggen och bara njöt av känslan att vara julledig och av julfriden som vi har skapat här hemma.

Nu önskar jag er en god natts sömn.

Gillar