Singapore den 19-21 december 2014

På väg till dottern i Australien gjorde vi ett två dagars stopp i Singapore. En stad som vi inte varit i tidigare. Flyget, med Singapore Airlines, tog 11 timmar från Köpenhamn och vi lämnade Skandinaviens gråa och trista klimat den 18 december.

Själv har jag inga problem med att sova på flygplan, tvärtom blir jag skönt sömning, så resa kändes inte så lång som man kan tro. Dessutom serverades både god mat och dricka, och det gick lite tid åt att äta och dricka. Film och underhållningsutbudet var bra och jag såg bl a Disneys ”Frozen” med härlig musik.


Vi kom till Singapore på morgonen den 19 december och efter en mycket smidig inresekontroll blev det taxi till hotellet (Grand Park City Hall Hotel) där rum 555 blev vårt för två nätter.
Det blev lite avkoppling på rummet, innan vi begav oss ut på upptäcktsfärd. I december är det Singapores regnigaste tid och det fick vi verkligen erfara. Innan vi började promenaden fick vi gå och införskaffa två paraplyer och de kom verkligen väl till pass. Det ösregnade hela dagen, men var 26 grader varmt.
Vi bodde i en koloniala delen av Singapore och denna dag hade vi avsatt för China Town. På vår promenad stannade vi vid en gågata med glastak, så vi slapp regnet, och där åt vi en god vietnamesisk lunch.
 
Sedan fortsatte vi in i China Town och besökte ett kinesiskt tempel.

 
Efter att ha strosat runt i China Town ett tag – utomhuskommersen hade avstannat p.g.a. regnet – begav vi oss tillbaka till hotellet igen. Det blev nog totalt en vandring på ca 3-4 km.
Nu kände vi oss jet-laggade så det blev en stunds ”siesta” innan vi gav oss ut för att hitta ett middagsställe. Vi hittade ett trevligt (välbesökt av singaleser) ställe med uteservering, där vi åt en god biff med pepparsås och tittade på Singapores nattliv.
'


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi gick tillbaka till hotellet blev det en Singapore Sling på en närbelägen bar.
 
Vi somnade gott efter en lång resa och en händelserik dag i Singapore, dock med en förhoppning om att vi nästa dag skulle slippa regnet.
Dag två i Singapore (den 20 december) vaknade vi, tittade ut, och såg en blå himmel och solen! Det bådade gott. Frukosten på hotellet kostade 27 dollar/pers, så vi gick till ett billigare ställe i köpcentret bredvid och åt en relativt spartansk frukost.

Eftersom solen sken kändes allt mycket roligare (och hetare, för nu blev det 33 grader varmt). Dagen hade vi planerat för att utforska hamnområdet (Marinan). Vi gick den 1,7 km långa vägen från hotellet och till Singapore Flyer, som är väldens största (och högsta) pariserhjul, 165 m högt.

I lugn och maklig takt sitter man i luftkonditionerade gondoler

och får en vidunderlig utsikt över Singapore. Här uppe ser man verkligen hur stor staden är och vilken fantastisk och skiftande arkitektur skyskraporna har.Efter ”flyern” blev den en tur med Duck Tour, som med amfibiebussar tar dig på en tur både på land och i vatten.

Amfibiebussarna är autentiska kopior av dem som användes under Vietnamkriget. Det var en trevlig tur med en trevlig guide.När vi landade med ”ankan” vid ”flyer” började vandringen tillbaka till hotellet, med planeringen att vi skulle passera det traditionella Raffels Hotel. Vilken skillnad det var att gå i gassande sol, fast att vi försökte hålla oss i skuggan, jämfört med gårdagens ösregn. Så när vi var halvvägs dök vi in på baren Medz och drack en vietnamesisk öl i den luftkonditionerade lokalen. Efter ytterligare promenad nådde vi Raffels Hotel där vi drack en Singapore Sling i trädgårdsbaren.
 
Sedan var det dags för hotellet och dagens siesta. På kvällen orkade vi inte gå så långt, utan gick till shoppingcentret och åt på en Japansk restaurang.
Sedan blev det packning inför den tidiga avfärden nästa morgon. Kl 05.00 blir det till att stiga upp för att ta den förbeställda taxin 05.30 till flygplatsen.
Good bye Singapore and hello Perth.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229