Shoppa loss i Varberg

Det blev en hyfsad sovmorgon idag eftersom vi skulle vakna halv åtta. Viktor skulle iväg på konfirmationsläsning i Varberg kl 10. Efter frukosten som vi avåt i lugn och ro åkte vi alla in till Varberg och lämnade Viktor vid församlingshemmet. Sedan gav vi andra tre oss i väg ut på staden.

Vi började med ett besök på torgmarknaden, som man har varje lördag. Det var många platser som gapade tomma, men många dignade av kantareller både vanliga oranga och trattkantareller i mängder. Vi kunde inte låta bli att köpa en låda trattkantareller. Om man inte själv är svampplockare så får man ju betala andra för det jobbet.

Vi träffade också en ”go gubbe” från Göteborg som sålde goda salamikorvar. Så det köptes ett par sådana också, bara för att han kunde ”tjöta” så bra.

Sedan blev det besök i ett antal butiker, inte minst i gallerian. Samtliga som vi besökte hade någon form av rea, vilket var väldigt inspirerande. 😁
Amanda och jag röjde runt i butikerna och Sven väntade snällt och tålmodigt utanför eller på en stol eller soffa någonstans.

Med barnbarnet Amanda, 11 år, som smakråd (det var hon som valde ut flera av plaggen) shoppade jag loss riktigt. När det är rea 50 % och på det i vissa fall 20 % på reapriset är det nästan roligt att betala. I vart fall får man betydligt mer för pengarna än om man köper till ordinarie pris. Jag försöker så mycket som möjligt att bara köpa kläder på rea. Detta dels av ekonomiska skäl, dels av någon slags ideologiska. Jag anser att kläder kostar på tok för mycket, inte minst när man vet hur lite de som sitter och syr kläderna får betalt. Jag har inte heller något emot att handla på second-hand.

I dag blev jag riktigt nöjd med mina inköp.

Även Sven hittade något till sig.

Amanda hittade en klänning (som så klart betalades av mormor) som hon blev nöjd med och som hon ska ha med sig till Australien. Hon är stora damen och kan nu gå till damavdelningen och ta de minsta storlekarna där. Med sina nästan 160 cm är hon snart lika lång som mamma (som är 165 cm lång).

Lunchen åt vi på bufférestaurangen på Gallerian, Zupperian. Där fanns mat av alla de slag; sushi, husmanskost, asiatiskt, mongolian barbeque samt desserter, kaffe och te. Det var väldigt gott och vi satt där väldigt länge.

Under tiden kom också barnens pappa, Magnus, och lämnade fickpengar till Australienresan. Själv skulle han åka till Turkiet i dag och vara där en vecka tillsammans med sin farbror. Jag kan ju inte påstå att hans resmål tilltalade mig, med tanke på vad som händer i Syrien, men resan var redan bokad innan striderna bröt ut.

Viktor fick skjuts hem med en kompis och när vi tyckte oss färdigshoppade begav vi oss hem.

Jag satt mig och jobbade lite. Sven och Amanda lagade staketet och sedan skulle vi hämta Viktor hos kompisen.

På kvällen gjorde Viktor kycklingwraps till oss. Han är en riktigt duktig kock, trots sina 14 år. Det händer då och då att han överraskar sin mamma med en god middag.

När han var liten och var hemma hos oss ville han alltid hjälpa till i köket. Då tog han pallen (för att nå upp) och sade
- ”Här kommer lille kocken”.
Det är roligt att hans matlagningsintresse har hållit i sig.

Vi hade ännu en sig dag och kväll tillsammans med barnbarnen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229