Semesterfebern och en magisk kväll

Nu närmar sig semestern med stormsteg och det finns fortfarande mycket kvar att göra klart. Det gäller ju att inte lämna alltför mycket kvar för kollegorna att fixa. På fem veckor lär det ju bli en del som poppar upp ändå.

Precis innan semester blir det alltid lika stressigt. Det är så mycket man vill göra klart och så kommer vissa saker emellan som spräcker planerna. Det gör ju inte stressen mindre.

När jag har semester så har jag alltid datorn med mig och jag försöker hålla hyfsad koll på min mail, dels för att själv ha lite koll, dels för att underlätta för kollegorna och självklar för klienternas skull.

Vissa klienter blir ju irriterade när de får hör att man ska ha semester, oavsett om det handlar om en eller fem veckor.
- Ska du ha semester, nu igen, vad händer då med mitt ärende?
Så kan det låta. Ja faktiskt så har också advokater rätt till semester. Att man jobbar 12 timmar om dagen, ofta 6-7 dagar i veckan, tänker de inte så mycket på. Det är helt ok, men när man ska ha semester då blir det ramaskri.
Hos oss har vi förmånen att ha några fler semesterdagar än vad semesterlagen säger. Det ger möjlighet till rekreation och avkoppling, vilket gör att man orkar att jobba så mycket när man jobbar.

Så jag vägrar att ha dåligt samvete för att jag ska ha semester.

I går var det det sista yogapasset. Hoppas verkligen att det kommer att bli en fortsättning i vart fall till hösten. Yogan har verkligen varit helt magiskt och hjälpt mig att hitta harmoni i både arbete och privatliv. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så positivt påverkad av yogan. Tack Anja för fantastiska och magiska stunder.

Förutom allt arbete under dagen i dag så hade vi också styrelsemöte för CK Malmö hos oss i kväll. Mötet tog bara 1,5 timme men innebar både ett avbrott i arbetet, men också en stimulans. Det är verkligen roligt att engagera sig politiskt.

Det var en magisk kväll. Öresund låg blankt som en spegel och en ensam båt gled över det stilla vattnet.

Utsikten från vår balkong på kontoret kan man verkligen inte få för mycket av. Efter styrelsemötet, men innan jag fortsatte en timme till med arbetet, gav jag mig därför tid att stanna upp och njuta av utsikten, stillheten och den vackra kvällen.

I morgon är det sista jobbdagen innan semestern och det är mycket som står på schemat.

Packat har jag inte börjat göra än. Det får bli på lördag och söndag.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229