Semester - nästan

I dag var det egentligen sista arbetsdagen innan semestern, men riktigt så blir det inte.

Varje dag den här veckan har jag stigit upp tidigt för att komma tidigt till jobbet och få mycket gjort. Varje dag har mina förhoppningar om en effektiv arbetsdag som följer planeringen grusats. Jag har ställt in träningarna varje kväll och trots det sitter jag nu här fredag kväll och konstaterar att jag inte hunnit med allt som jag skulle göra.

Jag kan verkligen inte skylla på att jag sitter på vår härliga balkong och slöar, för mycket sådant har vi inte tid till.

Vi var inte många på kontoret idag, men de flesta ville något, flera gånger och till sist fick jag stänga dörren för att kunna fokusera. Jag hade två yttrande som skulle in till domstol/myndighet idag och jag ville inte bli avbruten i mina tankegångar. Det är ju så att vi advokater är principaler till de biträdande juristerna och det ligger i vårt ansvar att vägleda dem. Samtidigt måste man också få lov att fokusera på sitt eget. Därav kommer min nya strategi - att stänga dörren. Det gjorde jag i dag och det hjälpte faktiskt. Mer hänsyn till den stängda dörren (utan glas) och min markering.

Jag struntade också i att svara när telefonen ringde och redan tidigt på eftermiddagen kopplade jag in autosvaret både på mailen och telefonen. - Du har ringt till advokat Ewa Wressmark, Advokatbyrån Limhamnsjuristen. Jag har semester vecka 29 och 30 och är åter i tjänst tisdagen den 30 juli. ...........

Så är det, men trots det och trots mina nya föresatser så blev jag inte klar med allt som stod på Att- göra listan. Jag fick dock iväg mina två yttranden och kunde stänga av datorn kl 18.55. Ja, ja jag har sagt att jag inte ska sitta kvar länge, men nu fick det bli så. Klienterna går före allt annat.

När jag åkte hem kände jag bara att jag behövde ett glas vin ( eller två). Och så fick det bli.

Kvällen var helt magiskt skön och efter en stunds ”utesitt” bestämde vi oss för attl ta ett spa-bad. Det var jätteskönt och som vanligt så somnade jag nästan bland bubblorna. Det var länge sedan sist, eftersom Svens sår på benen måste läka innan han kunde bada. Skönt att det är läkt nu inför semestern.


Eftersom jag inte har ”dödat” alla deadlines så måste jag jobba en stund i morgon också. Men inte länge förhoppningsvis. Dock avbokade jag mina morgonträningar, för jag kände att jag måste få en sovmorgon.

Redan knoppar i vår Änglatrumpet

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229