Semester - men .........

Ja jisses - det där med semester går ju så där.

I dag hade både Sven och jag möte med vår revisor (i respektive företag). Egentligen hade jag bokat in ett träningspass hos SHE på morgonen, men insåg att det inte skulle funka så bra när vi skulle vara hos revisorn 09.45. Så tyvärr fick jag bortprioritera min träning.

Efter gårdagens regn var luften klarare och temperaturen hade sjunkit. Därför åt jag frukosten på vår uteplats i öster i dag (där solen stod på). Så skönt och så mysigt. Älskar att äta frukost i lugn och ro i "solen" (fast under parasoll) eller i skuggan när det är riktigt varmt. Det är en stor del av att njuta av semester och ledighet.

Lite sena (var inte förvånade över det) kom vi iväg till revisorn, men han hade haft en annan klient hos sig strax innan så det gjorde nog inte så mycket. I vart fall sade han - försynt som han är - inte något.

Det tog sin lilla tid hos revisorn. Årsredovisningar för två företag skulle ju gås igenom och diskuteras. Till slut kom vi loss därifrån och kunde bära iväg med bokföringsmaterialet för 2019.

Vi gjorde sedan en mellanlandning på Emporia där jag gick in och köpte en förbeställd WiFi-förstärkare.

Sedan åkte vi till kontoret för att lämna bokföringspärmarna och för att min delägarkollega Diana skulle skriva på några papper som skulle åter till revisorn för att skickas till Bolagsverket.

Det visade sig att det stod fel i papperna och jag fick ringa revisorn som skulle maila tillbaka rätt version. Mailet dröjde och under tiden fick jag svara på lite frågor från en av våra biträdande jurister och en av administratörerna. När äntligen mailet kom (efter ytterligare ett samtal) hade man stavat fel till Dianas efternamn. Sedan blev det nya telefonsamtal och en ny väntan. Hela processen tog lång tid och stackars Sven fick hela tiden sitta i bilen och vänta på mig.

Medan han satt och väntade lyssnade han på radion och min iPad laddades samtidigt. När vi skulle starta var batteriet slut och Diana fick komma och låna lite batterikraft till oss. Jag kom sedan på att gjutjärnskaminen som de köpt kunde hon ju hämta, så vi åkte till Svens fabrik och lastade över kaminen (som var TUNG) i hennes bil.

Nu var klockan så mycket att de ärenden som vi hade tänkt uträtta inte hanns med. Vi skulle ju hem och äta lunch. Det blev en ganska sen lunch (ca kl 14.30). Jag tog sedan en liten "napp" och klockan 17 var det dags för den sedvanliga Property Brothers, kaffe och nyttiga muffins, med ananassmak den här gången.

Innan kvällsmaten hann jag även med en timmes långt möte med Kretsstyrelsen för Centern Malmö. Som vanligt trevligt och givande.

Håll avstånd i coronatider!

Och så var det det där med träning och utmaningar. Jag är förmodligen helt galen, men jag går igång med utmaningar. Jag har värdens vinnarskalle och ger mig f-n på att klara saker som jag blir utmanad på. Detta vet så klart mina träningskompisar.

Nu har jag fått två nya utmaningar. Den första är att min förra PT, Emelie Mossberg och hennes Emil, har bjudit in till en Padel-dag. Vi var ett gäng i Löddeköpinge för ett tag sedan och fick prova på Padel och jag konstaterade att det var skitkul. Nu har jag anmält mig till en ny Padel-dag den 19 juli. Får väl se om det blir mer Padel så att jag köper mig ett eget rack. (de är ganska dyra)

Nästa utmaning är faktiskt ännu värre. I vår träningsgrupp från boxningen har en av tjejerna dragit igång en förfrågan om att vi ska göra en Svensk Klassiker, men i form av en ICA-Klassiker.

En Svensk Klassiker består av följande;
- Vätternrundan
- Vasaloppet
- Vansbrosimmet
- Lidingöloppet

ICA-klassikern ger fler varianter och man har längre tid på sig. Man har ett år på sig att genomföra de fyra grenarna. ICA-klassikern består av samma grenar och samma sträckor. Man har emellertid flera veckor på sig för samma moment. Man har också lite andra varianter (som påminner om ursprungsgrenen) att välja på. Jag kan t ex verkligen inte åka skidor (är ju skåning) och springer inte heller så gärna pga mina knän. Det passar utmärkt att kunna göra lite andra varianter.

Det ska verkligen bli en kul utmaning att genomföra detta.

Dagens visdom har jag lånat från kollegan Dianas blogg - hoppas att det var OK iana.
Jag tyckte att den var så fin och något som jag vill leva efter.

Gillar

Kommentarer