Semester - dag 33 (hemma i Sverige igen)

Ja så var man då hemma igen. Som vanligt var det en bitterljuv och kluven känsla.

Vi har haft en otroligt härlig semester i Australien och en fantastisk samvaro med Annelie och Morgan samt deras vänner och Morgans släkt. Det är underbart att få vara nära sin dotter och vi  tycker att det har fungerat utmärkt att bo under samma Men det är skönt att komma hem igen. Där man har alla sina saker och allt på sin plats (nästan). Även om vi har sovit skönt så ska det också bli skönt att få sova i sin egen säng igen.

Ja så kom vi tillbaka till Sverige med gråmulet och småregnigt väder och 6-7 plusgrader, från Australiens 33 grader och sol. Men man vänjer sig vid det också och det var inte så hemskt att komma ut i ca 30 grader lägre temperatur. Värre var det i huset som bara höll 18 grader. Därför tände vi en brasa i vår kamin.

Resan gick bra, fast att sträckan Perth-Doha  var det skumpigaste vi varit med om någon gång. Kaptenen varnade för detta, men det var faktiskt ganska jobbigt. I Doha väntade vi tre timmar och tog en iskaffe med glass, som smakade underbart. Planet Doha-Köpenhamn var betydligt trängre och vi satt i mitten på en 4-sits, med vars en person bredvid oss.

Många av resenärerna kom säkert från Thailand, där man vistats av olika anledningar. Vad killgängen gjort där kan man väl gissa. Det satt en ensam "kille" (man i övre medelåldern) bredvid Sven. Han verkade mycket trött och när frukosten serverades åt han bara lite och spydde sedan. Jag är inte äckelmagad men särskilt trevligt är det inte när någon spyr samtidigt som man själv äter. Dessutom undrar man ju över anledningen. Efter att ha studerat denne herre ett tag konstaterade jag (dvs antog) att han troligen varit i Thailand, förlustats sig där på killars sätt och förmodligen "supit skallen av sig" sista kvällen. Han var med andra ord bakfull. Detta antagande förstärktes under resans gång. När det vi 13-tiden serverades varm macka kunde han äta. Han såg ut som ett vrak när vi landade och hans handbagage bestod av en plastpåse.

Eftersom jag fortfarande har ont i både handled/arm och fot, tog vi en taxi från Hyllie. Vi landade på Kastrup kl 14.30 och var hemma i bostaden kl 15.40. Mycket smidigt.

Vi har börjat packa upp, ätit kvällsmat, sett Let's dance, och nu när klockan är 22 börjar ögonlocken falla. Dags att gå och lägga sig och förhoppningsvis få en god natts sömn.

I morgon ska jag ställa mig på vågen och se vad semestern gjort med min vikt.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229