Santa Marias strand - en av väldens vackraste?

Sista heldagen på Sal och Kap Verde. Vi planerade dagen redan vid frukost. Sagt och gjort efter frukosten packade vi badväskan och tog en taxi in till Santa Maria. Taxin kostade 3 € och bussen, som gick en halvtimme senare, är gratis.

Vi har varit här en vecka nu och bara varit i Santa Maria en gång tidigare. Några restaurangbesök har det inte blivit, utan vi har ätit på restaurangerna på hotellet och ibland har vi ätit pizza ”hemma”.

Även om vi inte är älskare av sandstränder (särskilt inte när det blåser) så kunde vi ju inte åka härifrån förrän vi varit vid stranden, som sägs vara en av väldens vackraste.

Vi promenerade ut mot hamnen och piren och insöp atmosfären. Än en gång förvånas man över känslan man får att var någonstans i Karibien. Det är musiken, konsten, hantverket som ger den känslan.

Vid hamnen står en byst efter den belgiske ingenjören Georges Vynckier som, tillsamman med sin fru även hon ingenjör, bl a lät bygga den första avsaltningsanläggningen på Kap Verde.

Nere vi fiskehamnen och piren var det ett livligt folkliv och fiskarna kom in med sina fångster, sålde dem och rensade dem på plats. Andra satt och väntade på att åka ut med sin båt. Här är hela familjen engagerade i fiskerinäringen.

Så var det stranden. Världens vackraste? Nja inte precis vid piren i Santa Maria i vart fall. Den ser väl ut som alla andra sandstränder, med försäljningsstånd, restauranger, hotell osv. Jag har sett vackrare stränder, t ex i Australien. Vi bestämde oss för att inte lägga oss vid stranden, utan åka hem till hotellpoolen istället och hitta ett lugnt ställe där.

Så vi åkte in vid 10.30 med taxi och tog gratisbussen tillbaka kl 11.15. Kort och intensivt besök, men nu har vi varit där, stuckit fötterna både i sanden och havet och sett ”världens vackraste strand”. Check.

Resten av dagen låg vi vid poolen, fixade lunch, betalade i receptionen det vi satt på rummet och gick och köpte pizza som vi åt hemma. I morgon blir det packning och hemresa. Transferbussen hämtar oss kl 12.00.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229