Sammanträde i Luleå tingsrätt

I går ägnade jag en stor del av dagen åt att skriva bevisuppgift, yttrande och förbereda dagens förhandling. I morse steg upp klockan fem och skrev färdigt min sakframställan och plädering. Ja, ja plädering och plädering, det kallas faktiskt inte så när det är ett sammanträde i ett verkställighetsärende. Ärenden, till skillnad från t ex tvistemål, är lite speciella och lite mindre formella.

Nåväl när jag skrivit klart det jag skulle, vilket tog ett par timmar, och hade duschat och ätit frukost åkte jag i väg till Luleå tingsrätt ...... Nej jag skämtar såklart. Även i dag skulle jag, tillsammans med min klient, vara med på videolänk från Malmö tingsrätt. Teknik i all ära och det är bra när det fungerar, men mindre roligt när det inte fungerar. Även motpartsombudet skulle vara med på video från ett annat videorum. Där fungerade inte tekniken så hon fick gå över till förvaltningsrätten och ett videorum där. En halvtimme försenade började sedan sammanträdet.

Det skulle som sagt föredras bevisning, argumenteras, förhöras parter och ”vittnen”. Eftersom vi var försenade och sammanträdet var beräknat att sluta kl 12.00 körde vi på utan paus. Efter 3,5 timme var vi klara och kunde komma ut från det lilla rummet, ca 2,5x2,5 meter. Jag var helt slut då.

Tillbaka på kontoret åt jag en sen lunch och en restbit av den tårta som en kollega bjöd på. Vi har ett avvikelserapporteringssystem som bl a innebär att den som har tre avvikelser ska bjuda kollegorna på tårta. I dag blev det min favorit, Schwarzwaldtårta.

Jag satt ensam i köket och landade efter förmiddagens förhandling. Slutligt beslut kommer om en vecka. Jag var nöjd med min insats, men det är alltid svårt att veta hur en enskild domare resonerar. Jag vågar mig aldrig på ens en gissning om hur domen/beslutet ska bli. Så klart är visa mål ganska självklara och utgången lika självklar, men det är också många där man inte vågar gissa utgången.

På eftermiddagen hade vi ledningsgruppsmöte och det blev bra diskussioner och beslut.

Sedan drabbades jag plötsligt av en släng av effektivitet och lyckades plöja mig ner i posthögen och gå igenom inkommen post. Skönt att få undan så mycket på kort stund.

På kvällen var det dags för Multiträning (med skivstång) i ett tufft 25 minuterspass. Det var Hilma som körde stenhårt med oss. Under eftermiddagen började jag känna mig förkyld. Så typiskt nu när jag ska åka på träningsresa om en vecka. Jag hoppas verkligen att det inte blir en förkylning som kommer att hindra mig att träna. Trots förkylning, som ffa kändes i näsa och huvud, körde jag fullt ut på träningspasset.

Efter träningen hade jag bokat in 50 minuters svensk klassisk massage med Mikaela. Så skönt och så smärtsamt när hon knådar till och bort alla muskelknutor.

I dag började Centerpartiets partistämma i Karlstad. Annie Lööf häll ett inledningstal som man kunde man följa via sociala medier.

Annie omvaldes till partiordförande i två år. Glädjande och välförtjänt. Grattis Annie!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229