Sammanfattning av Kap Verde

Vi tänkte så här här vi åkte till Kap Verde;
- Vädret är bättre än på Kanarieöarna (ligger 2 timmars flygresa närmare ekvatorn).
- Ett ställe för avkoppling.
- Bo på ett hotell med flera restauranger, poolbaren, och barer = man behöver inte ta sig någonstans.
- Vänliga människor och skön miljö.
- 18 grader på kvällen = skönt att sitta ute och njuta av sköna kvällar.

Vad fick vi när vi åkte till ön Sal och Vila Verde Resort?
- Varmt, men vansinnigt blåsigt. Vi ”älskar inte” blåst.
- Ett ödsligt och otroligt stort semesterboende. Lite för avkopplande.
- Två restauranger som inte har öppet alla dagar och medioker mat. Ytterligare en som hade öppet två dagar i veckan, men med bättre mat.
- Personalen i receptionen är inte trevliga, faktiskt riktig sura och de känns Inter ett dugg serviceminded. Städningen är inte ok. En dag blev det inte städat alls och när vi väl fick städat så var det ojämn kvalitet på resultatet.
- Vår upplevelse är: Blåst, blåst, blåst. Vi fick jaga lugna platser för att kunna njuta. Hotellet var som vilket semesterbyområde som helst, fast tråkigare, ödsligare och sterilare. Människorna upplevde vi inte som särskilt vänliga, tvärtom. Och vi försökte verkligen att bjuda till.
- Kvällarna var lika blåsiga som dagarna. Inte några sköna kvällar som inbjöd till utevaro.

Trots det negativa ovan har vi ändå haft en avkopplande vecka. Tyvärr drabbades vi av förkylning som lade sordin på inledningen, men det var ju inte Kap Verdes fel. Ska man åka till Sal så ska man definitivt välja ett Hotel som ligger vid stranden och som har ett bättre utbud, men det är ju inte alltid man kan bedöma det innan man varit där.


Vi har bestämt att ge ögruppen ytterligare en chans, men tänker då åka till grannön Boavista. Det bli kanske vid denna tiden nästa år. I år har vi flera resor som står på tur.

I går var det alltså tid för hemresa. Thomas Cook tyckte vi var ett väldigt trevligt flygbolag och det är nog inte sista gången som vi åker med dem.

Resan hem tog totalt 10 timmar, eftersom vi flög via Helsingfors och fick vänta där ca 1 timme. Vi var inte hemma på Strandhem förrän kl 04.15. Så skönt det var att få lägga sig i sin egen säng. Sängarna på hotellet var inte bekväma (ytterligare en negativ sak).


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229