Röstretorik - Inte VAD du säger utan HUR

I dag hade vi en fantastisk utbildningsdag med Maria Kjellström, Maria Voice. Maria är röstretoriker, sångerska och kompositör. Maria är en fantastisk människa med en enormt smittande energi.

7 % av vad du säger har betydelse för om åhörarna uppfattar ditt budskap. 56 % av kroppsspråket har betydelse och rösten har betydelse med 37 %. Det är alltså inte vad du säger, utan hur du säger det, inklusive ditt kroppsspråk som gör att ditt budskap når fram.

Vi fick lära oss både hur vi använder vår röst, hur våra röster uppfattas, vad vi kan förbättra med vår röst. Men vi fick också lära oss hållningens betydelse, inte bara för hur vi uppfattas utan också hur vi lyfter fram vår röst.

Det blev många övningar av andning, volym, hållning, ton osv. Många skratt och mycket positivt tänkande och uppmuntran till varandra. I fem timmar fick vi ta del av Marias kunnande och tips.

Det blev både teori och praktik. Om några veckor kommer vi att ha en uppföljning, efter att vi har tränat på Marias individuella tips, för att se om vi har förbättrat våra röstresurser.

Efter utbildningssejouren hade jag ett jättebra klientmöte. Det känns så bra att kunna bringa klarhet till och hjälpa klienterna att göra kloka och goda val.

Några telefonsamtal hanns också med under resten av eftermiddagen och genomgång av ett jätteärende som trots kilovis med papper ännu inte är färdigt. Det blev att jag satt kvar länge med detta för att få ordning på alla papper i akten. 📃📄📑

Jag skickade också signaler till en viktig person i mitt liv om att vederbörande är viktig för mig. Signalen gick fram och gav förväntad effekt, vilket känns riktigt, riktigt bra. Det gör faktiskt livet lättare att tänka positivt istället för att måla allt i svart. 💕💕💕

När jag äntligen kom hem blev det avkoppling i soffan med en kopp te. En riktigt bra kväll har nått sitt slut.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229