Rörelseglädje - Morgonpromenad

Viktminskningen
Morgonens invägning bjöd på en glad överraskning. Viktminskningen första veckan blev hela 4 kg! Ett jättebra resultat som jag är mycket nöjd med. Så här ser mitt viktdiagram ut för första veckan.

Hädanefter kommer jag bara att väga mig en gång i veckan, så nästa diagram kommer att visas en gång i veckan. Här kommer det första efter 1 vecka på Helfart.

Visst är det härligt med viktdiagram - när de pekar nedåt vill säga. Jag älskar diagram de blir så åskådliga och konkreta.

Rörelseglädje
Ja så hade jag bestämt att jag skulle vakna 15 minuter tidigare än vanligt (kl 05.15). Då skulle jag köra Mental träning först och sedan gå ut en rask morgonpromenad. Så vad hände? Jag glömde att slå på ljudet på klockradion och FÖRSOV MIG! Vaknade 06.05!Det hade nu varit lätt hänt att säga: - OK, jag försov mig. Jag struntar i att börja träningen i dag. Jag hinner inte.
Men nu var det så att JAG HADE BESTÄMT MIG! Min tanke var:
- Strunt samma om jag kommer senare till jobbet. Det var i dag som jag skulle börja mitt nya rörliga liv, och det är idag som jag ska börja.

Sagt och gjort jag letade upp mina nya träningskläder och skor (köpta för flera månader sedan, men aldrig använda).

Det tog ett tag innan jag hittade dem, för de låg inte där jag trodde. Kläderna fanns i träningsväskan.

Så ytterligare försenad skulle jag för första gången starta upp RunKeeper. Lyckades starta den, men när jag gått klart min runda lyckades jag varken spara eller skicka till Facebook. Suck!
Nåväl, trots alla dessa motgångar så kom jag då äntligen ut på min första morgonpromenad. Det var ett underbart väder. Hög klar augustiluft, solen började komma fram, ganska vindstilla. Vårt villa-/stugområde består av 347 fastigheter och 18 smågator. De flesta kan man går runt i och komma ut på nästa. I 40 minuter, ca 4 km, i rask takt gick jag igenom hälften av gatorna/gångarna. Här och där tittade någon morgonpigg, sömndrucken person ut som skulle hämta tidningen. Eller någon hundägare på den första promenaden för dagen. Fåglarna kvittrade. En underbar upplevelse. En upplevelse som innebar både Rörelseglädje och Mental Näring.

Jag förstår inte dem som sätter hörsnäckor i öronen och sätter på musik på sin promenad. Att uppleva naturen både med hörsel, syn, lukt och känsel (vinden mot huden) är en optimal upplevelse. Mina morgonpromenader kommer verkligen att vara något som jag kommer att se fram emot och sträva efter att genomföra.

Bara en nackdel. Mina nya träningsskor gav mig skavsår på ena hälen. Jag måste bli noggrannare med att sätta på strumpor och skor bättre. Nu ska inget hindra mig från att morgonpromera.

Ha det bäst!
Ewa 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229