Reseplanering och kräftor i november

I kväll blir det en kort blogg, eftersom vi har kommit hem sent efter en trevlig kväll hos vännerna Eva och Leif i Harlösa.

Som vanligt bjöds det på god mat bl a jättegoda svenska kräftor, som var sparade bara för vår skull. Tack för det!

Eftersom Leif är fiskare fick vi så klart genomgående mat som levt i vatten. Så varmrätten blev ål, stekt i ugn. Till det drack Eva och jag ett alkoholfritt alternativ.

Sedan blev det mycket ål prat och Leif berättade om detta sällsamma djurs fortplantningsritualer. Den som vil veta mer om ålen kan läsa denna boken ”Ålevangeliet”.

Större delen av kvällen ägnade vi sedan åt att planera våra gemensamma semesterresor 2020. Det kommer att bli ett superspännande reseår, men mer om det en annan gång för nu tänker jag gå och lägga mig.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Ål har jag aldrig smakat och kan inte tänka mig att smaka nouw.com/stenhagenbettan
fibrolivet
fibrolivet,
Ål är väldigt gott, jag har dock bara ätit den rökt. nouw.com/fibrolivet
fibrolivet
fibrolivet,
Vilken trevlig kväll ni haft, härligt! Hoppas semestrarna blir precis så bra som ni önskar. nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229