Rena tänder innan jobbet och valberedning efter

Idag skulle jag börja dagen med ett besök hos tandhygienisten. Av någon outgrundlig anledning fick jag för mig att jag skulle vara där kl 8.00, så jag planerade min morgon efter det. Hade gott om tid och skulle hinna i god tid till kl 08.00, tills jag upptäckte att jag skulle vara där 07.40.

Nu gick det undan vill jag lova. Vi bor ju i Bunkeflostrand och tandläkaren finns på Skeppsbron vid Malmö C. Det är cirka en mil dit och tar ca 30 minuter att köra. Nu hade jag 20 minuter på mig. Naturligtvis hann jag inte i tid. Hela vägen försökte jag ringa till kliniken, men de bemannar inte telefonen direkt på morgonen. Äntligen svarade grannen Kerstin, som jobbar där som tandsköterska, -Hej Ewa.
Jag blev full i skratt och paff över att de kunde se att det var jag som ringde. Nu kunde jag i vart fall meddela att jag var på väg, men skulle bli sen. Så pinsamt.


Så 10 minuter sen rusade jag in på mottagningen och blev omgående omhändertagen av Helene. Många tycker att det är värre att gå till tandhygienisten än till tandläkaren. Jag är tvärtom. Jag tycker nästan att det är skönt att gå till tandhygienisten. För att inte tala om hur ren man känner sig i munnen efteråt. Helene, precis som alla på kliniken, är jättebra på att förklara vad hon gör. Hon tipsar också om hur man sköter tänderna mellan gångerna hos Helene. Väldigt bra.

Sedan var det att snabbt åka till jobbet och fixa med allt. I dag skulle två yttranden iväg. Ett till Migrationsverket och ett till HSAN (Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd). Dessutom hade jag eftermiddagen bokad med telefontider med nya klienter. Vi erbjuder 15 minuters gratis rådgivning till nya klienter. Ibland blir det nya ärenden och ibland blir det bara kort rådgivning, t ex med råd om vart man kan vända sig själv med t ex klagomål. Idag var det fyra samtal inbokade och tre av dem blev nya ärenden.

På förmiddagen började jag skriva mitt yttrande till Migrationsverket, men det blev också nödvändigt med en del mailkorrespondens med handläggaren på Migrationsverket om en handling som kommit bort. När klockan var 15.00 kunde jag äntligen fortsätta skriva klart yttrandet. Blev precis klar och fick det ivägskickat innan det var dags för mig att gå.

Klockan 17.00 var det nämligen dags för möte med Centerpartiet Malmös valberedning. Det blev ett riktigt bra och konstruktiv, och inte minst effektivt möte. Vi gjorde upp en tids- och handlingsplan för valberedningsarbetet fram till årsstämman i februari 2020. Det ska faktiskt bli jätteroligt att vara delaktig i detta arbetet.

På vägen till bilen smet jag in på Apoteket Hjärtat där man hade extrapris på lite hudvårdsprodukter, så det blev - förutom tandstickorna som tandhygienisten rekommenderade - inköp av några sådana.

Yttrandet till HSAN hade jag inte hunnit med under dagen så det fick jag skriva hemma i soffan. Så är det ibland. Man måste emellanåt ta ”den fria tiden” till hjälp för att hinna med. Men man vill ju hålla sina deadlines.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229