Prioriteringar och bortprioriteringar

I dag har jag helt gjort avkall från och brutit mot mina egna föresatser. Det känns naturligtvis inte bra, men samtidigt känns det som nödvändigt för att hinna allt. Trots detta kunde jag inte fokusera som jag skulle under dagen.

Jag började morgonen med att åka och hämta min bil som varit på service sedan i går. Det gick smidigt att hämta den och jag fick serviceprotokollet i en fin mapp (något ska man väl få för pengarna). När jag sedan kom till bilen möttes jag av en trevlig hälsning från Besnik som utfört servicen till mig. Än en gång förundrades jag över hur en sådan liten gest kan göra en jätteglad. Tänk om människor kunde vara trevligare mot varandra.

Tack vare att jag var tidigt och hämtade bilen så kom jag också hyfsat tidigt till jobbet. Sedan vet jag inte var tiden tog vägen. Jobbade med ett avtal större delen av förmiddagen. Det skulle fikas och det skulle ätas lunch. Ja och så ringde telefonen och det blev bl a ett riktigt långt klientsamtal. Eftersom det var akut så frångick jag föresatsen att i första hand prata med klienter på fredagar. Pga det allvarliga läget för klienten så glömde jag helt enkelt bort den lilla detaljen.

Jag hade spärrat hela dagen för skrivarbete och en del blev gjort, men inte så mycket som jag hade tänkt. Vid lunchtid kände jag att jag måste prioritera. Så fast att jag egentligen inte ville, inte borde och mot mina föresatser så bokade jag av mina båda träningstider på kvällen.

Vid fyratiden hade jag och Rebecca, vår paralegal, bestämt att vi skulle åka till Postnords Företagscenter i Limhamn och lämna uppdaterade fullmakter så att vi kan hämta ut rekommenderade försändelser åt varandra och åt företaget. Vi möttes dock av en skylt som sade att företagscentret på Limhamn var stängt t o m vecka 37 och vi hänvisades till Östergatan. Nu hade vi ju bestämt att detta skulle göras så vi åkte till Östergatan och lämnade fullmakterna där. Det var nödvändigt att göra så för man ska legitimera sig när de lämnas in och Rebecca och jag hade bevittnat alla de andras fullmakter. Men med anledning av det gick det åt mycket mer tid än jag hade tänkt. Värdefull tid.

Nåja - nu ska man ju försöka se glädjeämnen i det lilla. Så jag kunde glädja mig åt att sommarvärmen hade kommit tillbaka, vilket bilens utetermometer visade.

Under lunchrasten (obs - inte arbetstid) fick vi anledning att reflektera över vad man ska få och inte få göra på arbetstid och/eller raster. Bromölla har ju bestämt att man inte får be under arbetstid. Nu har en socialsekreterare anmält sig själv för att hon bett över barn som misstänks fara illa. En av mina FB-vänner hade delat detta inlägg med kommentaren: - IDIOTI. Så här utspann sig vår dialog när jag ställde en - som jag tycker - enkel fråga.

Jag vet inte vad ni tycker, men själv tycker jag inte att min fråga på något sätt innehöll något som var en anmärkning eller kritik mot någon. Men så är det. Vissa ska få kräka av sig och kalla andra för idioter, men om man sedan själv känner sig kränkt (av något som inte ens är en kränkning) reagerar man som ovan. SUCK!

När jag var tillbaka på kontoret efter Postnord besöket i centrum vara bara en kollega kvar. Nu var det dags att använda tiden att skriva det där yttrandet som jag ville ha iväg till klienten i dag för synpunkter och som ska in till domstolen i morgon. Så jag satte mig och skrev och skrev och skrev. Sådant här tar mycket mer tid än man räknar med, inte får vi betalt för all den tiden heller. Yttrandet blev bra tycke jag själv och när klockan var 21 kunde jag trycka på SÄND-knappen på mailen. Ja så hade jag alltså frångått ytterligare en föresats - att inte sitta kvar på kontoret och jobba på kvällarna.

Suck det blev en skitdag vad gäller goda föresatser och att hålla dem. Tur att det snart är semester.

Jag unnade mig dock att njuta av utsikten innan jag lämnade kontoret.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Hmmm.... och du har mage att anmärka på att jag jobbade under min semesterdag!😂😂. Men vissa saker styr man inte över, det är en del av jobbet. Snart är du Ledignouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229