Planeringsmöte med Centerkvinnorna Malmö

I morse hände något som nästan aldrig händer. Jag somnade om efter det att klockradion startat. Klockan var ställd på 05.30 och min tanke var att ge mig ut på morgonpromenad. Så blev det inte. Jag somnade om och vaknade inte förrän tre kvart senare. Då tyckte jag att det var för sent att gå ut och gå om jag skulle komma i hyfsad tid till jobbet.

Arbetsdagen gick i telefonerandets tecken. Jag hade telefontider med nya klienter. Det var fyra samtal inbokade under förmiddagen. Vi erbjuder 15 minuters gratis rådgivning och många av samtalen som bokas in leder inte till mer än så. I dag var det ett av de fyra som ledde till ett nytt ärende.

Förutom dessa nya ärenden ägnades eftermiddagen åt telefonsamtal med och om redan existerande klienter. Det blev inte mycket annat gjort idag, förutom några mail till motpartsombud och klienter. På sätt och vis är det bra att ha någon sådan här dag. Annars tillhör det min nya strategi att samla telefonsamtal med aktuella klienter på fredagar, men det är så klart inte alltid man kan hålla sig strikt till det.

För övrigt tycker jag att min nya strategi har fungerat väl. Jag känner inte av stressen det minsta, trots att jag har väldigt mycket att göra. Jag försöker nämligen att göra en sak i taget, att göra klart det jag håller på med Innan jag börjar med något annat innan jag är klar med det tidigare och att beta av saker och ting i tur och ordning. Verkar lätt att säga, men inte i realiteten eftersom man ofta har ”flera bollar i luften samtidigt”. Då gäller det att inte tappa fokus, utan att hitta tillbaka till det man gjorde innan man blev avbruten.

Jag ser fram emot att läsa Bodil Jönssons bok, som jag fick i mitt bokpaket härom dagen, för att få ett nytt perspektiv på begreppet tid.

Efter jobbet var det dags att förbereda sig för ett helt annat engagemang, nämligen Centerkvinnorna Malmö. Vi i styrelsen hade bokat in ett planeringsmöte. Dels är vi en nysammansatt styrelse och behövde hitta ramarna för vad vi egentligen står för (värdegrunder). Vi enades kring tre ord; Engagemang - Flexibilitet - Glädje. Vi diskuterade vad dessa tre ord står för och kring att det är detta som vi vill ska känneteckna CK Malmö. Dels planerade vi för medlemsaktiviteter under hösten, medlemsvärvning och hur vi ska nätverka och samverka t ex med våra systerorganisationer.

Det var verkligen ett givande möte och vi jobbar så bra tillsammans vi tre. Det är verkligen positiv att vi har en samsyn och att ingen missuppfattar och/eller känner sig missförstådd. Vi är helt prestigelösa och är öppna och lyhörda för varandra, samt har respekt för varandras olikheter och åsikter. Precis så som Centerpartiets politik är.

Vi var kreativa och effektiva och efter drygt två timmar hade vi tagit oss igenom alla sju punkterna i agendan och alla hade tagit på sig någon uppgift.

Jag kom hem sent och det blev inte mycket mera gjort än att sätta sig och koppla av och att skriva bloggen innan det var sängdags.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229