Planering och tulpaner

 

Första semesterveckan ägnade vi oss bl a åt att ”varva ner”. Annelie sticker till jobbet vid 8-tiden och ofta hade hon åkt innan vi hade masat oss upp ur sängen. Skönt att inte ha några tider att passa.

Första morgonen gjorde emellertid Annelie en god frukost till oss och hon åkte iväg senare än normalt till jobbet.

Det blev mycket planerande av hur vi skulle utforma vårt byggnadsprojekt, dvs. Annelies barbecue/grillplats. Projektet tenderar att bli större än vad vi hade tänkt från början, men det ska nog lösa sig. Det brukar det göra.

På tisdagen blev det ett besök på IKEA – ja Sven var också med – där det inköptes två grillar; en kolgrill och en gasolgrill för största möjliga flexibilitet.

Vi rev Annelies egenhändigt hopsnickrade ”daybed” som får stryka på foten för barbecue-projektet. Istället för daybed, som hon inte använder, ska det bli sittplatser för grillgästerna när man minglar under grillningen.

[gallery ids="75,74,73" type="rectangular"]

En av dagarna åkte vi till Annelies jobb och hälsade på den personal som var på plats då. Sedan blev det en fantastisk lunch på restaurangen Ku De Ta med Annelie och hennes chef Noman. Ku De Ta ligger i ett underbart område som heter Fraizers Point och ligger precis vid Swan River, med en fantastisk utsikt över floden.

[gallery ids="78,79,80" type="rectangular"]

För att inte tala om maten! Den var fantastisk!

[gallery ids="89,88,87,86,85" type="rectangular"]

Dagen vi skulle åka till Bali började vi med ett besök den botaniska parken Araluen (http://araluenbotanicpark.com.au/) och den fantastiska tulpanodlingen.
I höstas hade Annelie och hennes vän Laura varit med och planterat tiotusentals tulpanlökar där. Nu skulle de se det blommande resultatet. Just deras lökar hade nästan alla blommat ut, men parken var en fantastisk upplevelse.

[gallery ids="100,99,98,97,96,95" type="circle"]

Vi träffade Laura och hennes man och barn samt föräldrar där och hade ett par trevliga timmar tillsammans.

[gallery ids="93,92" type="rectangular"]

Sedan var det dags att åka till flygplatsen för vidare resa mot Bali. Mer om det i nästa blogg.

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229