Pandemi och Corona ..... Strunt i det.

Provocerande titel på dagens blogg? Ja säkert, men det är inte min åsikt att man ska strunta i pandemin. Däremot verkar det vara många som inte har fattat någonting. Vare sig det gäller att inte trängas i butikerna, vikten av att hålla avstånd, eller att följa de rekommendationer som FHM m fl ger ut. Rekommendationer är ju inte lag, så då kan vi göra som vi vill. Vi kan ju inte bli straffade och var och en får väl göra som den vill. Det är sådana kommentarer som man får sig till livs.

Ja det där med Halloween vet ni ju vad jag tycker om = INTE! Ett tecken på att man vill ha spökbesök är ju att sätta ut tända pumpor utanför huset. Jag tycker pumpor är vackra och skulle gärna dekorera med sådana, inte för att det är Halloween utan för att det är höst och att det är trevlig att pigga upp lite. Men eftersom det kan misstolkas med att man vill ha spökbesök så avstår jag från pumporna.

Trots avsaknad av pumpor ringde det i kväll på dörren. När jag öppnade stod det ett gäng utklädda barn som sade "Bus eller godis". Jag förklarade att det varken är läge för bus eller godis eller för besök hos oss och att de skulle vara så snälla att inte ställa till något bus.

Alltså hur tänker folk (läs: föräldrar). Folkhälsomyndigheten har avrått från att skicka ut barnen på Bus eller godis och ändå struntar man i detta. Bra signaler som man ger till sina barn. Myndigheterna rekommenderar, men det kan ni strunta i för det är inte lag och i vår familj gör vi som vi själv vill.

Vad hände med vårt Halloween-besök? Jo jag ilsknade till och lade ut ett inlägg på vår facebooksida "Vi som bor på Strandhem". Det visade sig att barnen hade gått fel, de skulle till Dagliljevägen 5 (inte Dahliavägen 5) för där ville man minsann ha besök. Mitt inlägg föranlede flera kommentarer, varav de flesta just med innebörden: Vi gör väl som vi vill. Det visade sig också att boende i 25 av fastigheterna på Strandhem gärna ville ha besök. Man bara tar sig för pannan. Vad vill folk? Att det ska lagstiftas och stängas ner för att folk är så fruktansvärt korkade att de inte fattar vad det är som gäller? Ja - ursäkta jag blir så fruktansvärt irriterad på denna idiotskap.

Dagen började emellertid bra. Vaknade utan väckning - utsövd - och körde sedan lite Mental träning. Sedan följde en lång och lugn frukost. Perfekt början på dagen. Kl 10 var det dags för ett WT-pass med Tina. Det blev 50 minuter tuff Tabata, tidvis i lite duggregn men 13 grader varmt.

På gymmet hade man haft lite Halloween-mys på morgonen och man mötes av spindlar och levande ljus. Lite mysigt trots allt. Om ni undrar så var jag inte inne där för att träna, utan för att köpa VLCD-produkter som säljs där, dvs VLCD-soppor och chokladdryck samt bars.

När jag kom hem fortsatte jag "kontorsprojektet", dvs att ställa i ordning i min nya "bokhylla". Fast bokhylla är ju fel benämning, för den ska alls icke användas till bokhylla. Nej här ska jag förvara alla mina träningsgrejer. Lätta att hitta och ordning och reda på dem. Jag blev supernöjd över resultatet.

På eftermiddagen blev det "soffhäng" och jag jobbade en del med några ärenden som jag tagit med mig hem över helgen. Det blev en ganska kreativ eftermiddag. Så skönt det är att kunna jobba lite när man vil och ändå känna att man är ledig. Ja visst - man ska inte ta jobbet med sig hem, men för min del minskar det stressen att kunna jobba undan saker som egentligen ska göras kommande arbetsvecka.

Gillar