På äventyr söderut

I dag steg vi upp tidigt för vi skulle ge oss iväg tidigt söder ut mot vindistriktet Margaret River. Annelie hade, så klart, fått förtroendet att boka boende till oss. Ingenting avslöjade hon under resans gång. Det enda vi visste var att vi inte skulle bo i Margaret River området, utan troligen närmare havet.

Resan söderut till destinationen skulle ta cirka 2,5 - 3 timmar. När vi kommit cirka en timme från målet upptäckte vi ett nyöppnat rastställe och vi bestämde oss för att det kunde vara läge för toalettbesök och kanske en liten fika. Det var ett supermysigt ställe, där man kunde få både fika och lunch, besöka toaletter och det var en fantastisk miljö för barnen för att rasa av sig.

Jag gillade deras livsfilosofi, som de gav uttryck för på sina skyltar.

Efter toabesök, en minipaj med lamm och svamp, en cheesecake med hallon och varsin kaffe fortsatte färden söderut.

Efter ett tag stod det klart för oss vilket som var vårt mål och var vi skulle tillbringa två nätter.

Det började närma sig lunchtid men vi bestämde oss för att först hitta vårt boende, installera oss och därefter äta lunch.

Jag hade haft som önskemål att få se havet när jag vaknade och det uppfylldes med råge. Det visade sig att Annelie hade bokat ett Airbnb-boende med havsutsikt. Hon hade fått en kod för att komma in i nyckelskåpet där nyckeln låg och sedan kunde vi komma in i huset. Det var ett hus i två plan, där vardagsrum, två sovrum, badrum, wc och kök låg på ovanvåningen. Längs huset var det en balkong med utsikt över havet.

Huset var välutrustat och det fanns både färskt vatten och mjölk i kylen, samt kaffe te m.m. i skafferiet. Vi var supernöjda.

När vi hade packat upp, installerat oss och njutit ett tag av utsikten åkte vi iväg för att äta lunch. Än en gång hade Annelie fått tips om ett bra ställe och vi begav oss dit. Till en vingård så klart, vart annars nu när vi befinner oss i ett vindistrikt? Vi åkte till Wise Estate som ligger hög upp med en vidunderlig utsikt över vinodlingar, skogar och havet.

Först fick vi prova tre sorters vin, vid bordet, och sedan åt vi en fantastiskt god måltid till vilken vi fick ett glas vin som de egentligen bara sålde per flaska, men som Sven pratade till oss vars ett glas av.

Ute vid parkeringen höll några snickare på att såga och hyvla till fantastiska trästycken. Naturligtvis började Sven prata med dem och fick veta att de höll på att tillverka bord.

Vi fortsatte sedan in till byns centrum och handlade frukostmat på Coles. Det blir två frukostar som vi ska äta här.

Sedan åkte vi tillbaka till huset. Efter lite avkoppling var det dags att göra sig i ordning för att gå ut och äta middag. Nåja gå och gå. Vi bor en ta bit från byns centrum och vi tog bilen dit. Restaurangen var ett tips från en bekant till Annelie, naturligtvis. Vi åt en fantastisk måltid med härlig och serviceminded personal.

Kvällen avslutades med lite avkoppling framför TV i den sköna soffan och stolarna.

Sammantaget en mycket trevlig dag och det bådar gott inför den fortsatta helgen som vi ska ägna åt att besöka olika vingårdar.

Dessutom fick jag glädjande nyheter från Sverige att ytterligare en av våra biträdande jurister har klarat tentan i Konstitutionell rätt, som ingår i delkurs tre i advokatexamen. Nu har vi två biträdande jurister som är ytterligare ett steg mot advokatexamen och advokattiteln.

Nu önskar jag er God Natt från Dunsborough.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229