Oväder på Malta

Ska man läsa väderprognosen när man är på semester? Ja om man, som jag, har kontrollbehov så gör man det. Väderprognosen hade utlovat regn, åska och blåst i dag och i morgon. Hur det blir i morgon får vi se, men prognosen höll vad den lovade i dag.

På natten brakade åskan loss, ja det blev förstås bara två knallar, men riktigt rejäla sådana och sedan öste regnet ned.

Vi hade tänkt ta en busstur (den röda turen) i dag, men tvekade med tanke på vädret. Sightseeing-bussarna är s k dubbeldeckare och man vill ju gärna sitta där uppe för att se bra och kunna fotografera. Men om det är risk för regn? Nja kanske inte helt optimalt. Vi tvekade länge. Det kom en rejäl regnskur innan vi gick och åt frukost. Under frukosten började det regna igen.

Medan vi satt och velade om hur vi skulle göra fick vi beskåda ett Swim and run-lopp precis utanför.

En stund senare ösregnade det. Vi bestämde oss till slut för att inte åka någon busstur idag. Jag satte mig istället och jobbade lite vid datorn, vi Face-timade med Annelie och läste en del.

Vid halv tvåtiden gick vi och åt lunch. Det blev god hummersoppa på Vinoteqhue.

Efter maten tog vi en promenad och utforskade omgivningarna ovanför oss. Efter hela förmiddagens stillasittande var det skönt att röra sig lite.

Vi såg både fler hotell och vanliga bostäder. Hittade också en liten livsmedelsbutik med bra sortering. Inte för att vi har så mycket nytta av det, eftersom vi har ett vanligt hotellrum, men intressant ändå.

Vi återvände till hotellrummet och fortsatte den avkopplande sysselsättningen - att läsa m.m.

Plötsligt var vi väldigt tacksamma för att vi valt att inte åka på busstur. En våldsam regnskur följt av åska brakade loss. Regn och blåst svepte över vattnet och bukten. Lika fort som det börjat så slutade det igen. Men man var glad över att inte ha varit ute och gått i det vädret.

Vi hade bokat bord kl 19.30 på restaurang Paranga. När vi gick dit började det regna igen, men vi klarade oss hyfsat torrskodda. Medan vi satt på restaurangen kom det emellertid ett par rejäla regnskurar.

Vi åt och drack gott. Huvudrätten var ankbröst och som vanligt tog vi två olika desserter och delade dem.

När det var dags att gå hem hade det slutat regna och vi kunde gå hem i lugn och ro.

På hotellet gick vi till Café 24 och drack en god Irish coffee. Lite svårare var det att få betala. Personalen var mer intresserad av TV:n än av gästerna.

Sammantaget har vi haft en avkopplande dag, dock utan så mycket sol. Men vädret kan man ju inte gör så mycket åt.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Man får ta vara på de dagar som bjuds och göra det bästa man kannouw.com/stenhagenbettan
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Oavsett så är det bättre än i Sverige 😊nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229