Ordningen är återställd

Sven njöt verkligen av att - efter en vecka på sjukhus - sova i sin egen säng. Våra Tempursängar är helt underbara och formar sig efter kroppen. Det gör att man ligger väldigt bekvämt och sover väldigt gott. Det gjorde Sven i natt. Skönt för honom att vara hemma och skönt för mig att ha honom hemma igen.

Efter en extra kontroll av ultraljudsundersökningen av hjärtat och med ordination av tre nya mediciner (blodförtunnande, vätskedrivande och betablockerare) bestämde sig läkaren för att Sven var färdig med inneliggande medicinsk behandling. Nu planeras elkonvertering (för hjärtflimmret) om 3 veckor och ultraljudsundersökning av aortastenosen om 3 månader och därefter återbesök till hjärtläkaren. Det känns trygg att han är välmedicinerad och att man också har en bra planering framöver. Han fick också bra information med sig hem.

Fast att det var fredag idag - och egentligen min lediga dag - så var det nödvändigt att jobba. Jag har en tvådagars huvudförhandling nästa vecka som måste förberedas med att tala med klienten och vittnen, skriva en sakframställan, förbereda vittnesförhör och skriva plädering.

Klockan 13 hade jag tid hos frissan och sedan återvände jag till kontoret igen.

Det var mycket härliga skratt på jobbet idag. Vi har verkligen trevliga kollegor som alla jobbar seriöst, men som också skämtar och skrattar med varandra.

Nåja - tydligen tyckte någon att jag verkade "taggig" i dag, vilket jag så klart fick höra. Vid fikabordes spanns det vidare på detta och någon tyckte att jag kunde väl skaffa mig en igelkottfrisyr. Tack och lov tyckte inte min frissa Camilla att det var en bra idé så det blev en betydligt snyggare frilla.

När jag lämnade kontoret hade mörkret fallit och jag kunde inte motstå att ta några bilder av vårt kontorshus och över Öresund. I vissa stunder känner jag att jag älskar Malmö så mycket att det kan göra ont i hjärtat.

Sedan i går har vi haft minusgrader (och snö) även i Malmö. Det gör att allt lyser upp, men jag gillar inte kylan. För min del är vintern en årstid som man skulle kunna hoppa över utan vidare. Fast mörka och tråkiga höstdagar har inte roliga heller.

Nu när Sven är hemma igen så kom jag som vanligt hem till dukat bord och färdiglagad mat.

I dag vankades det kalops. Rejäl husmanskost som är så gott.

Efter maten såg vi på Talang. Jag kände mig helt utpumpad och somnade i soffan. Säkert missade jag några av talangerna. Såg också Avsnitt 1 av Anders Hansens serie Hjärnan - stremad från ViaPlay.

Jag fångades av detta uttalande:
Skillnaden på att vara smart och klok är att den som är smart vet mycket, men den som är klok vet vad som är relevant.


Gillar