Ojdå vilket väder det blev

Det är positivt när vädret blir bättre än vad som är utlovat. Då får man ta det som bonus. Så blev det hos oss idag. Det skulle bli mulet, regn och svalt. Visst började det med mulet och regn, men sedan hände något! Solen bröt fram och höll sig kvar!

Det blev härlig tjejpromenad med döttrarna och barnbarnet Amanda, bl a  med besök på Strandhems lekplats.

Sedan blev det lunch utomhus och lite solbad/utomhusarbete.

Dottern Carina och barnbarnen åkte hem till Tvååker och jag körde dem till Hyllie station. Dottern Annelie och svärsonen Morgan skulle på middagsbjudning. Helt plötslig var vi ensamma, Sven och jag, och huset var så tyst. Har ni någon gång lyssnat på tystnaden? Den kan säga så mycket.

Sedan grillade vi goda lammracks med tillbehör:

Grillade lammracks med apelsin/citronglaze och päronbruschetta med feta ost och rostade valnötter samt broccoli.

Det går att modifiera de flesta recept för att de ska bli nyttigare och "viktvänligare". Sockret i glazen bytte jag ut mot sötningsmedel.
Fetaost finns av en mager variant.
Lantbrödet till bruschettan byttes ut mot surdegsbröd och vips fick vi ett nyttigare alternativ.
Vi har talat om att åka en kort tur till Tyskland med Annelie och Mogan och jag  satte mig för att hitta något hotell i Warnemünde. Tur var väl det, för rummen började ta slut. Det hotell jag hittade för oss hade bara 3 rum kvar och av dem knep vi två. Så på tisdag bär det av via Gedser-Rostock och sedan blir det två nätter på  Hotel Appartement & Spa i Warnemünde.

Har ni erfarenhet av det hotellet så får ni gärna lämna en kommentar.

Så kommer vi, trots den inställda semesterresan, ändå iväg på en kort tur - inte till Madeira, men i alla fall till Tyskland. Det ska blir härligt.

Vi har aldrig varit i Warnemünde. Är det något som man absolut inte ska missa? Kommentera gärna!

Ha det bäst!
Ew

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229