Nytt år, nytt mål och nya tag

Under sensommaren och hösten var jag ganska aktiv med mitt bloggande om min träning och (på sikt) viktminskning. De senaste månaderna har varit otroligt arbetsfyllda och jag har inte ens haft tid med min blogg. Jag fick frågan för ett tag sedan (av min PT) om jag inte bloggar mer. Och - nej - det har jag ju faktiskt inte gjort på ett par månader.

Träningen har jag emellertid fortsatt med, minst två gånger i veckan PT-träning. Jag har också kört annan träning, bl a morgonträning hemma. I snitt har det blivit 3-4 pass per vecka totalt. Fram till att jag skadade mitt knä .........

Det började med att jag satt lite illa vid en kursdag och kände att jag fick ont i knäet. Sedan skulle jag göra ett träningsmoment hemma (step-up på stol) och då small det till i knävecket. Knäet och sedan hela benet, från låret och ner till foten, svullnade upp. Jag provade att "bota" det hela själv och så småningom blev det bättre. Dock kan jag fortfaranande känna smärta i knäet, men nu mer på framsidan än på baksidan. Skadan innebar att jag inte tränade på fyra veckor.

Med den träningsintensitet som jag haft tidigare längtade jag så oerhört efter träningen och kände en enorm frustration över att inte kunna träna. Veckan innan jul kom jag emellertid igång igen och körde ett PT-pass (lite försiktigt). Det blev ytterligare ett PT-pass den veckan. Nu är min PT jul-/nyårsledigt. Vecka 1 ska vi köra igång igen.

Vad hände då med vikten under dessa fyra veckor? Inte så mycket som man skulle kunna tro. Jag gick "bara" upp 1 kg. Dessutom kan konstateras att, trots en jul med mycket mat och gotter så har jag bara gått upp 2 hg under julhelgen.

Under 2016 nådde jag inte målet (viktmålet) - Trots att jag tränat, att jag avstått från alkohol i flera månader och att jag ätit sunt, så har inte mycket hänt med vikten. Tyvärr!

Nu är det snart nytt år. Jag har satt upp ett nytt - kanske mer realistiskt - viktmål. Nu ska jag ta nya tag och nå mina mål, både vad gäller träningen och vikten. Jag vill ha både ock, inte bara det ena eller det andra. Jag vill känna mig vältränad, fit, slippa skadesmärtor och även nå viktmålet och hålla det. Det har som sagt inte gått så bra i år. Viktminskningen har varit totalt 4,5 kg, men tack vare träningen ser det ut som att jag tappat mer i vikt.

Så nu får vi alla en ny chans. Ett nytt år - med nya mål och nya tag och så hittar vi alla våra "tappade sugar".
Jag ser fram emot år 2017 med tillförsikt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229