Nygammal vana återupptagen

Under träningsveckan i Spanien gick vi PW på stranden varje morgon. Det inspirerade till att återuppta den nygamla vanan även här hemma, nämligen att gå morgonpromenader så ofta som möjligt. Sedan vi kom hem har jag inte gett mig ut, men i dag var det dags. Jag steg upp kl 5.15 och gav mig ut en stund senare. Trots att det är mörkt (det är ju det nu på morgonen) och att det blåste blev det en skön promenad.

Jag har aldrig några lurar i öronen när jag är ute och går, eftersom jag tycker om att uppleva naturen med alla sinnen, även med hörseln. De olika årstiderna bjuder på olika ljud och och upplevelser. I dag fångade jag några ögonblick med kameran. Det är också en förmåga att vara tacksam för; att fånga nuet, att stanna upp och njuta av något omedelbart som finns här och nu.

Efter den härliga promenaden, frukost och dusch bar det iväg till tingsrätten och en huvudförhandling där jag var offentlig försvarare. Öven om bevisningen var övertygande tyckte jag att det fanns den del att ifrågasätta, vilket jag självklart gjorde. Det är det som ör så spännande med mitt jobb. Det finns så gott som alltid något att göra och ifrågasätta i varje ärende. Allt för klientens bästa och för att åstadkomma en rättvis och rättssäker rättegång. Det går inte bara att köpa åklagarens alla påståenden. En person ska inte dömas för mer än vad åklagaren kan bevisa och det är åklagaren som har bevisbördan i ett brottmål. Man ska inte behöva bevisa att man är oskyldig.

På eftermiddagen hade jag och kollegan Aila ett mycket bara klientmöte, där Aila ska vara mig behjälplig i ärendet.

Sedan diskuterade jag ett utländskt arvsärende med kollegan Anders, där vi kom fram till att det fanns många frågetecken och det finns behov av att kontakta den utländska advokaten som har varit involverad i ärendet. Detta för att få mer fakta och får klarhet i om någon, och i så fall vem, har missförstått något.

På kvällen var det dags för att köra ett häftigt träningspass (Funktionell fys) med härliga, älskade Annica. När jag återfått normal aning blev det en runda i styrketräningsmaskinerna. Totalt 50 minuters träning. Så skönt.


Det där med att spara miljön och köra återvinning fungerar perfekt emellanåt. Såg att en träningskompis lagt ut ett par jackor till försäljning på Marketplace. Den ena föll mig i smaken och jag kontaktade henne. Vi mötes utanför Burger King, jag provade jackan som satt som ett smäck och bestämde mig där på trottoaren att köpa den. Swishade 200 kr till henne för denna fina jacka. Den kommer att bli skön när det blir kyligare väder.

Visst är den fin?

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Gillar det där talesättet
nouw.com/fibrolivet