Nyårsafton

Ja - så var den här igen. Årets sista dag. Vi lägger ytterligare ett år, med sorger och glädjestunder, med motgångar och framgångar, bakom oss. Varje nyårsafton ges man möjlighet till eftertanke och reflektion. Man kan summera det år som gått och planera och drömma om vad nästa år ska bära med sig.

För min del innebar året att jag nästan nådde min målvikt. I vart fall lyckades jag med en viktminskning som har gjort mig mycket nöjd. Visserligen har jag gått upp lite igen - bl a under semestern i höstas - men jag bekymmarar mig inte, för jag vet att jag tar tag i det igen och inte låter övervikten ta överhand igen.

Med min nya vikt och möjligheterna att därmed klä mig på ett annat sätt än tidigare, har även mitt självförtroende och min självtillit ökat. Just nu känns faktiskt livet härligt.Det är upp och ner med andra saker också, men tack vare min mentala träning hittar jag lösningar och gräver inte ner mig i problemen. Jag känner att med ett positivt tänkande, som föder kreativitet, lyckas jag lösa de problem som uppstår. Det finns inga problem - bara lösningar!Sedan många år (10 närmare bestämt) tillbaka har vi firat våra Nyår på Madeira. Så blev det inte i år och det känns lite konstigt. Vi har dock - med vårt positiva tänkande - gjort det bästa av det.
Så vi dukade till nyårsmiddag för två hemma:Nyårsmenyen bestämde vi tillsammans och det blev:
Förrätt:       Halstrade pilgrimsmusslor med senapsgrädde.


Varmrätt:    Grillad oxfilé, med bacon- och pistaschströssel, chilibeanaise (hemgjord beanaise),       vintersallad och sötpotatischips.

 

Dessert:      Creme BryléTill tolvslaget ska vi ha: Fruktfylld brietårta.

Varje nyår (nästan) som vi firat på Madeira har vi ätit gott hemma, antingen för oss själv eller tillsammans med vänner. Sedan går vi ut och ser det fantastiska fyrverkeriet som Madeira och Funchal bjuder på. I år inbjuder inte vädret till några promenader precis, så något fyrverkeri planerar vi inte att beskåda.

Livet här hemma i Sverige till nyår och på Madeira är verkligen helt olika, både vad gäller klimatet och annat.

Som sagt har får lite funderingar så här på årets sista dag. Jag är en inbiten republikan, eftersom jag inte anser att yrken, titlar och ställning ska ärvas. Man ska göra sig förtjänt av dem. Så här till jul har det publicerats en ny bild av kungafamiljen.


Men på bilden saknas två personer; Carl Philips flickvän och Madeleines fästman. Kungahuset är, i mitt tycke, en märklig inrättning. Dubbelmoral, omoral, intriger, fördömanden m fl andra negativa uttyck. Desstom ska vi skattebetalare betala för detta och under tiden ökar kungahuset sin förmögenhet. Varför inte låta alla dessa pengar gå till gamla, barn, sjuka och arbetslösa? Opps - det blev visst lite politik mitt i nyårsfestligheterna.

Nu ska vi dock avsluta året på ett positivt sätt, utan gnäll och tandagnisslan; så därför vill jag avsluta året med att säga:

Ha det bäst de sista timmarna 2012 och när 2013 inträder.
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229