Nyår i Sydney

Tidigt på morgonen (04.00) kom den förbeställda taxin och tog oss till inrikesterminalen i Perth. Tidsskillnaden mellan Perth och Sydney är 3 timmar och flygningen tog drygt 4 timmar. Vårt hotell, Stamford Plaza Sydney Airport, ligger nära flygplatsen och vi promenerade dit, vilket tog ca 15 minuter. Lite bökigt med resväska och tre handbagage, men som tur var hittade vi en bagagevagn på vägen så vi slapp dra väskorna. Väl på hotellet installerade vi oss på rum 729 med två dubbelsängar. Efter uppackning gav vi oss upp till huvudgatan i Mascot, där vi åt lunch på en grekisk restaurang.
 
Sedan fortsatte vi till fots till Mascot’s station, varifrån vi åkte med tunnelbanetåget till Sydneys centrum (Circular Quay). Där tillbringade vi några timmar till fots i och kring hamnen.
Tog en öl på en uteservering, såg gatuartister,
begapade ett kryssningsfartyg från Royal Caribian, åt en glass m.m.
 
Det blev nog ca 5 km vandring totalt, innan vi sedan tog tåget tillbaka till Mascot och promenad till hotellet. Efter dusch och ombyte blev det en sen, men god, middag på hotellet.
 
Trötta och nöjda lade vi oss för att sova första natten i Sydney.
Den 30 december blev det frukost på hotellet á 30 dollar/pers (ca . Vi kom inte iväg till centrum förrän kl 11.30. Åkte tåget från Mascot stationen in till Central.
 
Vi tog först en 90 minuters busstur i Sydney
och sedan en lika lång tur i Bundaiområdet.
Vid Bundai Beach stannade vi och solade och badade ett par timmar.
 
Åt också mexikansk lunch där.
När vi kom tillbaka till Central gick vi och åt på en thailändsk restaurang. Sedan bar det åter till Mascot för dusch och ombyte på hotellet. På kvällen tog vi en öl/ett glas vin/en kaffe i hotellbaren.
Nyårsafton sov vi länge och åt en god frukost från buffén. Det blev lite Internetkoll, tidningsläsning och avkoppling vid poolen, där det blev ett par timmars sol och bad. Sedan förberedde vi oss för nyårsfirandet och åkte in till Sydney och Circle Quai dit vi kom vi 15.30-tiden. Mycket folk hade redan samlats och området vid Operahuset var fullt och stängt för entré.
 
Vi åt en dyr men god lunch på en restaurang vid piren.
 
Sedan gick vi och tog en sittplats på marken. Klockan var nu ca 17 och vi hade alltså 7 timmars väntan till midnatt.
 
Vi satt, stod, gick om vartannat och till slut hade de 7 timmarna gått och vi fick uppleva ett fantastiskt fyrverkeri.
Nu skulle 1,6 miljoner personer ta sig från centrala Sydney. Det gick emellertid smidigt och tåget gick nästan direkt efter att vi kom till perrongen. Ett kortare stopp blev det pga att man fått ett brandlarm i signalsystemet, men vi var hemma på hotellet vid 01.30-tiden.
Vårt flyg gick 06.30 och Annelie hade ställt väckningen på sin telefon. 04.34 vaknade jag (inte av telefonen utan av mig själv). Gick upp och duschade och väckte sedan Sven och Annelie ("Vakna nu Annelie …… "). Telefonens ljud var nedsatt och ingen hade hört väckningen. Kl 5 var vi alla klara och lämnade rummet och gick ner och checkade ut samt fick tag på en taxi som körde oss till flygplatsen. Smidig incheckning och bagagelämning, precis som i Perth och en behaglig flygresa på 4,5 timme. Noman kom och hämtade oss och jag fick en bukett blommor i födelsedagspresent.
Hemma igen blev det uppackning, tvättning, champagne och födelsedagspresent från Sven.
 
Dagen gick i ett behagligt tempo. Annelie jobbade med nya tidningen, jag läste facktidningar och Sven läster Robin Sharma. Åt lunch på rester (moussaka) och drack eftermiddagskaffe med nybakad banankaka.
Så är vi då inne i ett nytt år, 2015 med 365 oskrivna dagboksblad. Spännande och okänt. Jag önskar alla ett fantastiskt år och att ni tar tillvara all möjligheter som dyker upp under året.
Gott Nytt År 2015!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229