Nya utmaningar - nya träningsmetoderJust nu är jag inne i en riktig s k "träningsflow". Jag testar och känner mig för vad gäller nya träningsformer.

Självklar kör jag PT-träning fortfarande för där får jag verkligen variation. Det ser Emily till!

Förutom det har jag börjat köra dubbelpass med Indoorwalking (dvs crosstrainer) och därefter mage/rygg. Gissa om jag är rejält svettig efter ett sådant pass.

Nu har höstmörkret gjort att det är mörkt på morgonen när jag stiger upp (kl 05.00). Det ljusnar inte förrän vid sextiden. Så det känns sådär att ge sig ut och springa. Att promenera går ju an, men att springa - nja. Man behöver ju inte utmana ödet, eller hur? Så vad gör man då? Jag vill ju ha min morgonträning och nu när jag har börjat springa känns det inte som att promenader räcker riktigt till. Dessutom tar det för lång tid om jag ska gå minst 5 km. Det är ju meningen att man ska komma i hyfsad tid till jobbet också på morgonen.

Men så - för att vi pratar så mycket träning på jobbet - fick jag tips av en kollega om en app, en träningsapp.


7 minutersträning heter det. Man gör 12 övningar på 7 minuter. Varje övning gör du i 30 sekunder med så många repetitioner som du hinner med - vila 10 sekunder mellan varje.

Följande övningar gör man:
 1. Jumping jacks
 2. Stolen
 3. Armhävningar
 4. Sit-ups
 5. Step up på stol
 6. Benböj
 7. Tricepsdips med stol
 8. Plankan
 9. Spring på stället med höga knän
 10. Utfall
 11. Armhävningar med rotering
 12. Plankan på sidan
Jag värmer upp med 30 minuter på crosstrainern. Lyssnar på en talbok under tiden så att inte jag blir uttråkad :)

Det känns verkligen som en effektiv träning. Enligt upphovsmakarna ska träningen ge samma effekt som en timmes träning, eftersom .

 Meningen är att man ska köra träningsprogrammet varje dag. Några redskap - mer än en stabil stol eller liknande - behövs inte. Man har appen i mobilen eller iPaden och man kan därför göra övningarna var som helst. Man kan utmana sig själv och göra övningen upp till 9 gånger (det blir ca 1 timme), så här finns verkligen potential till att trappa upp träningen. Naturligtvis ser man resultat och aktiviteter i appen.Detta kommer att bli min morgonträning under höst/vinter - tills det blir ljust igen på morgonen. Men även på semestern kan man ju köra den här träningen.

Den här appen kan jag verkligen rekommendera! Den är ett bra komplement till gymmet. Sju minuter har man ju alltid tid till, eller hur?
  

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229