Nu mönstrar vi på Norwegian Epic

Så sov vi i huset i Francas sista natten. Vi hade bestämt att senast kl 9 skulle alla stiga upp och så blev det. Det blev frukost på balkongen och barnen fick bada. Carina lade sig i en solstol en stund, vi packade ihop alla saker, slängde sopor, beställde taxi (Carina fick göra det eftersom hon är bäst på spanska), fixade bagagetaggarna för båten m.m.


Kl 11 kom det två stora taxibilar som sedan körde oss till kryssningshamnen. Det tog nästa precis en timme. Vi hade tänkt åka tåg till Barcelona, men att ta en taxi från punkt A till Punkt B var självklart mycket bekvämare.

Barnen förvånade sig över hur stora kryssningsfartygen, och inte minst Epic, var. Det var redan mycket folk vid terminalen, men trots att vi var 11 stycken som skulle checkas in, säkerhetskontrollen skulle passeras, hälsodeklaration skulle skrivas, passen skulle kontrollera, vi skulle fotograferas, föräldrarmedgivande skulle kontrolleras, betal-/kreditkort skulle registreras och alla skulle få sina kort, så gick incheckningen smidigt. Vi behövde knappt köa ett dugg och vi 13-tiden äntrade vi båten.

Fast att det var sju år sedan som vi åkte med Epic så kände vi igen oss. Det var bra för vi kunde lotsa de andra lite.

Alla ar lite hungriga så vi började med att åka upp till bufférestaurangen och äta lunch, i avvaktan på att hytterna skulle bli klara.


Sven och jag hade gjort misstaget att i te packa ner badkläderna i handbagaget, vilket resten av gänget hade gjort. Vi gick istället och strosade runt på båten, tog en drink i en av barerna, skaffade oss information om vad som var inkluderat i vårt paket osv.

Efter en timme cirka var hytterna klara och vi kunde i vart fall installera oss där. Eftersom vi har åkt med Norwegian på två kryssningar tidigare är vi nu silvermedlemmar och i hytten stod det bl a en flaska bubbel och ett välkomstmeddelande. Trevligt

Vi träffade på killen som sköter våra hytter och småpratade med honom. Alltid bra att stå på god fot med personalen.

När väskorna kommit så packade vi upp, bytte om och snart var det dags att vara med och fira att båten skull lämna hamnen i Barcelona. Vi stod bl a på översta soldäck och följde färden ut genom hamninloppet (eller säger man hamninloppet när båten går ut från hamnen?)

Alla gick nu och installerade sig på allvar i hytterna. Vi har tre fyrbäddshytter, insides som vi 11 ska samsas om. När 3-4 personer ska samsas på en liten yta gäller det att vara smidig. Tur att vi alla är vana vid att bo i husvagn.

Vi halv åtta/åtta, efter en välbehövlig dusch, träffades vi igen i bufférestaurangen för att äta kvällsmat med spanskt tema. Barnen njöt av att kunna välja precis vad de ville ha och av att prova och äta av alla desserterna. Naturligtvis blev det glass och pannkakor som blev favoriten.

Efter maten utforskade vi kvälls livet på båten. Nicole och Viktor hittade ungdomsstället för dem som är 13-17 år (parent free zone). Vi hittade också gemensamt en karaokebar, där barnen kunde vara med fram till kl 23. Det sjöngs och dansades för fulla muggar. Men dagen tog ut sin rätt och Andreas och Hanna var de första som drog sig tillbaka med småkillarna.

När klockan blev 23 lämnade vi karaokebaren och drog oss tillbaka. Viktor och Nicole tog en sväng till ungdomsavdelningen igen, men det var nog inte någon hit för de kom snart tillbaka. Vi öppnade vårt bubbel.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Kryssning finns på min listanouw.com/stenhagenbettan
fibrolivet
fibrolivet,
Verkar ha varit en härlig dag. Hoppas fortsättningen blir både trevlig och avkopplande. nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229