Nu händer det saker!

De två första dagarna i mars har vi haft härliga planeringsdagar på advokatbyrån. Det kommer att bli lite förändringar i personalen - igen. Vi introducerar Carina som blir vår nya administratör och Charlottes tjänst utökas till 75 %. Både Carina och Charlotte kommer att jobba 75 %. Rebecca som varit hos oss i många år slutar den sista april för att återvända hem till sitt Jönköping. Petra som kamperat med Rebecca håller på att utbilda sig till fastighetsmäklare och uppfylla en dröm.

Det har varit två väldigt kreativa dagar där vi diskuterat allt möjligt från nya telefontider, nätverkande och marknadsföring, till ekonomi och våra rättsområde. Låter torrt och tråkigt kanske men jisses så mycket skratt det har varit mellan diskussionerna.

Vi är verkligen ett härligt gäng och Carina känns redan som en naturlig del av oss. Flera gånger under de här dagarna har vi fått höra att: - Så här brukar man inte göra på andra advokatbyråer. Ja - vi är verkligen en ovanlig advokatbyrå, med egna rutiner och sätt att arbeta.

Vi har också förmånen att ha Charlotte (Althin) hos oss och under de här dagarna har hon guidat oss igenom flera pass med pausövningar och även stunder av avslappning. På vilken advokatbyrå har man sådant?

Vi har också - det hör ju till när man har planeringsdagar - ätit väldigt gott. I går blev det jättegod kalops från Coop Limhamns sjöstad och i dag blev det italiens buffé från Arheden catering. Tyvärr missade jag att ta bild på den. Den var emellertid fantastiskt god och den var en mix av de båda italienska menyerna som Arheden har att erbjuda.

Det jag inte missade att ta bild på var emellertid Rebeccas fantastiska citronmarinerad. Den var lika god som vacker. Rebeccas fantastiska bakverk är verkligen något som vi kommer att sakna (förutom henne själv förstås).

Det fattades många beslut under våra planeringsdagar som kommer att få stor betydelse för framtiden. Vi tillsatte också några arbetsgrupper som kommer att jobba vidare med t ex våra rutiner och mallar.

Diana och jag har ju inte själv någon erfarenhet från advokatbyrå och Rebecca kom till oss när hon studerade till paralegal, först som praktikant och sedan som färdig paralegal. Inte heller hon har någon erfarenhet från advokatverksamhet. Vi är självlärda. Nu får vi Carina som har 11 års erfarenhet från två olika advokatbyråer och hon har många - för oss - nya idéer. Det ska verkligen bli spännande att se hur detta kommer att utveckla sig.

En sak är emellertid säker; allt det positiva som vi har (som ingen annan har) kommer vi att bibehålla och utveckla, men i kombination med allt det goda som Carina har med sig och kan tillföra.

Gillar

Kommentarer