Nostalgi

Varje år är det likadant. När det är dags att packa ihop husvagen och lämna vårt sommarparadis, känns det vemodigt och samtidigt känner man en annan känsla; att det måste vara en avslutning och att det är skönt att ha något att längta till.

 
I dag var den dagen, när vi packade ihop och drog i väg vår husvagn för vinterförvaring. Som vanligt köpte vi med oss en mängd pepparkakor från Ivö Pepparkaksbageri.
 
För sista gången i år väntade vi på färjan som skulle ta oss över till fastlandet och Barum.
 
 
Färjan mellan Barum och Ivö är en av Sveriges få landsvägsfärjor. Den kostar ingenting och det tar sju minuter att åka från ön till fastlandet (eller omvänt).
 
Innan vi lämnade vår älskade ö passade jag på att njuta en sista gång för i år av utsikten över sjön.
 
 
Utsikten och naturen på och kring Ivö är sagolikt vacker. Men så kallas också Ivö för Sagoön i Ivösjön. Ett namn som den utan tvivel gör sig förtjänt av. Så begav vi oss iväg mot Rydsgård, där husvagnen ska stå hos vår son under vinter. Det hade regnat av och till under dagen och på färden mot Rydsgård körd vi igenom riktigt rejäla regnskurar.
 
 
Nu har vi en arbetsvecka kvar och sedan startar vårt nästa stora äventyr. Semesterresan med kryssning från Barcelona till Miami och sedan Miami - Bahamas - Miami.
 
Ha det bäst!
Ewa
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229