Nödvändigheten av att prioritera

Det är bara att konstatera i vårt jobb blir ofta inget som man tror vad gäller planering av arbete och prioriteringar. Pga av yttre faktorer måste vi hela tiden prioritera, prioritera om och än en gång göra nya prioriteringar.

I går bestämde jag mig för att, om jag skulle hinna med allt innan semestern, så var jag tvungen att prioritera vissa saker och bortprioritera andra. Därför valde jag att avboka mitt deltagande i Centerpartiets Remissgrupp Hälsa- vård- och omsorg i dag till förmån för jobbet. Det kan ju konstateras nu att det var en himla tur, för jag lämnade inte kontoret förrän klockan 20.30.

I dag på enhetsmötet konstaterade jag att jag bara hade två saker inbokade i veckan, ett polisförhör i dag på förmiddagen och en brottmålsförhandling i morgon. Gott om tid att få gjort allt som behöver göras. Kalendern skulle se helt annorlunda ut när dagen var slut.

Efter enhetsmötet åkte jag iväg till polisförhöret vid polisens enhet för brott i nära relationer. Där fick vi vänta i nästan 30 minuter för klienten var försenad. Vi hade bokat tid för förhöret mellan klockan 10 och 14. Dock blev vi inte klara utan ytterligare en tid för förhör fick bokas in på onsdag morgon. Där gick den förmiddagen!


På enheten för brott i nära relationer förhörs barn och brottsoffer (oftast kvinnor) och där är en skön och harmonisk miljö, med bl a ett jättestort akvarium och en mysig lekhörna med massor av kramdjur i alla möjliga storlekar

Efter förhöret åkte jag tillbaka till kontoret och intog en sen lunch och sedan anslöt jag till vårt juristmöte där kollegorna var mitt uppe i en intressant diskussion om vad man kan bestämma om i en framtidsfullmakt. Ibland överensstämmer inte klienternas önskemål och förväntningar med juridiken. Vi jurister måste ju se några steg framåt och analysera konsekvenserna och riskerna för en framtida tvist.

Eftersom jag varit borta flera timmar under dagen hade det samlats en hel del saker som akut behövde fixas. Så jag fick börja med det. Sedan ringde polisen angående en av mina häktade klienter, som för övrigt själv också hade ringt och sökt mig. Det var dags för slutdelgivning och den lämpligaste dagen var i morgon på eftermiddagen. Huvudförhandling på förmiddagen, en tur till häktet i Ystad, dit kriminalvården hade behagat flytta honom, på eftermiddagen. Där gick den dagen.

Det blir till att jobba i morgon kväll också, liksom idag, om allt ska hinnas med. I kväll fick jag sitta och förbereda min huvudförhandling i morgon där jag tänkte få min klient frikänd på några åtalspunkter. Han hade gjort sitt jobb under helgen och nu kunde jag lägga sista handen vid försvaret.


På tal om att prioritera. Jag bestämde mig också igår för att avboka veckans träningar för att kunna kurera min förkylning inför resan. Det var väl tur det för nu behövs de tiderna för att jobba på istället. Suck! Tur att förkylningen börjar blir bättre trots allt.

Det ska bli väldigt skönt att få åka iväg på den där träningsresan och bara få ägna sig åt träning, avkoppling, lite sol och bad, god mat och trevligt umgänge. Det är i vart fall det som jag förvänta mig av resan.


På tal om träning. I morse var jag ganska kaxig när jag steg upp och konstaterade att den förväntade träningsvärken inte alls var så farlig som jag trodde att den skulle vara. Detta skulle emellertid också ändra sig under dagen. Efterhand som dagen gick kände jag av att det var lår och rumpa som var det som hade fått mest av träning i går. Jäklar vilken träningsvärk jag har nu. Dessutom brukar det vara värre dag två. Men det är ju bara att bita ihop med tanke på vad jag ska göra i morgon.

På kvällarna brukar jag alltid dricka ett par muggar te, äta ett par Finn Crips och/eller en proteinbar. I går med vår goodie-bag fick vi en proteinbar från Nordic Wellness. Den var faktiskt supergod. Ett bra mellanmålsalternativ, särskilt när man är på språng.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229