Nattåget till Stockholm

När vi reser i jobbet försöker vi tänka på miljön så mycket vi kan. Därför väljer vi gärna tåget istället för flyget. Ett annat skäl till att välja tåget är, tycker jag, att det är mycket bekvämare att åka tåg än flyg. Det är inte så att jag inte gillar att flyga. Jag älskar att flyga och självklart när det handlar om långa sträckor så är flyg en självklarhet. Men när man t ex ska åka sträckan Malmö - Stockholm är tåget ett mycket bra alternativ.

Ska man vara i Stockholm på morgonen kan man med fördel åka nattåget upp. Man är då i Stockholm 06.30. Går och äter frukost (om man har det inkluderat i biljetten) och har sedan god tid att ta sig till konferens-/mötesplatsen även om mötet startar t ex kl 09.00. Ska man flyga får man gå upp i ottan för att ta sig först till Sturup eller Kastrup och sedan är det en transportsträcka från Arlanda eller Bromma in till Stockholm. Med tåget är man på Centralen direkt och det är bara att ta tunnelbana eller buss dit man ska.

Nu ska jag upp och föreläsa i två dagar i Stockholm. Föreläsningen börjar kl 10.00 i morgon och jag tar nattåget upp. Föreläsningen ska vara på Hotell Oden och där ska jag också bo. Ofta får jag rummet redan när jag kommer på morgonen och kan installera mig i lugn och ro och förbereda mig inför föreläsningen.

För mig är det inga problem att sova på tåget. Tvärtom är det ganska mysigt att somna och sova till tåget dunkande och gungningar. Dessutom är det mycket praktiskt att resa med man sover. Man förlorar ingen onödig arbetstid avresedagen. Jag har inte heller upplevt några förseningar vad gäller nattåget. Ibland kanske vi är 30 minuter sena till Stockholm, men eftersom man är framme så tidigit ändå så är det inga problem. Ingen stress heller alltså.

På hemresan, som med X2000 tar ca 4,5 - 5 timmar, har man möjlighet att sitta och jobba, läsa eller bara koppla av. Många tycker att de vinner tid på att flyga, men som sagt man ska ta sig till och från flygplatsen också och dessutom vara på plats i vart fall ca en timme innan avgång. Om man räknar all väntetid och transporttid så tar det inte så mycket längre tid med tåget. (20 minuter med Arlanda Express + 1 timme väntetid + flygtid (ca 1 timme innan man är av och på planet) + tåget Kastrup Hyllie (ca 15 minuter)  + bussen Hyllie - Limhamn (ca 15 minuter). Många bäckar små ..... Det blir nästan 3 timmar.

Så mitt budskap är: Nästa gång du ska resa välj det miljövänligare och bekvämare tåget istället för flyget!

Nu ska jag krypa ner i sängen i min sovkupé och läsa lite. God Natt!  

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229