Nästan höstväder – skönt att sitta i soffan

I dag kunde jag ta det lite lugnt på morgonen. Jag skulle träffa en mäklare och vara med på ett besök av en fastighet som ska värderas inför en bodelning. Vi skulle träffas kl 9 och jag bestämde att köra direkt dit, utan att passera förbi kontoret. Istället kunde jag sitta hemma och besvara lite mail till dess att det var dags att köra. Ganska skönt att kunna göra sådant medan man var kvar hemma.

Besöket i fastigheten gick bra trots att vår motpart var närvarande och av förklarliga skäl behövde lufta sina känslor. Både mäklaren och jag förklarade våra roller och vad dagens besök syftade till, samt att andra diskussioner måste tas när värderingen är klar. I det här fallet har motparten, ännu i vart fall, inget eget ombud. Det blir alltid en obalans och man går mer på känslor än juridiken. Om man är två ombud som kommunicerar och låter respektive part att släppa ut sina känslor hos sitt ombud och inte i samband med diskussionerna som rör bodelningen.

Efter morgonens tjänsteärende åkte jag till kontoret och fick faktiskt undan en del arbete. Sedan var det dags att bege sig till Migrationsverket för att närvara tillsammans med en klient vid en asylutredning. Efter bara några inledande ord konstaterades att den tolk som Migrationsverket bokat talade fel språk och min klient förstod inte tolken. Trots att det språk som klienten talar tydligt stod på asylansökan hade Migrationsverket bokat en tolk i ett annat språk. Inte alls ovanligt och vid en titt på FB visade det sig att en annan juristkollega råkat ut för precis samma sak i dag. Sådant här leder till mycket frustration, besvikelse och extra kostnader.

Nåväl istället för att vara på Migrationsverket så kunde jag åka tillbaka till kontoret och fixa kollegan Ailas förlikningsavtal, som hade godkänts av alla inblandade parter. Avtalet skulle skickas till alla för undertecknande och det hann jag med, liksom lite annat. Inget ont som inte har något gott med sig.

Jag lämnade kontoret tidigt i dag, redan kl 17.15, eftersom jag skulle till Pamela på Flowernail och fixa lite. Det blev plockning och färgning av ögonbrynen, vaxning och hårborttagning i ansiktet (gör ont som f-n) och sist men inte minst påbyggnadsfransar (singelfransar). Jag tyckte själv att det syntes tydlig att jag hade fått gjort fransar, men när jag kom hem såg inte Sven vad som gjorts trots att han visste att jag varit hos Pamela. Han brukar inte heller se om jag har varit hos frissan, men kommenterar frisyren om han vet att jag ska dit. Men att inte se fransarna ….. Nåväl jag är själv nöjd med resultatet och det är det viktigaste.

På kvällen blev det först NCIS med min favorit Gibbs (Mark Harmon) och sedan ännu en favorit Per Gessle. Vilken artist och vilken härlig musik han har åstadkommit.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Jag gillar också Gibbs! Så skönt att börja dagen i soffan i stället för att stressa i väg. nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229